De ce renunţă Virgil Andru la ambalajele de sticlă!? - Revista Ferma
3 minute de citit

De ce renunţă Virgil Andru la ambalajele de sticlă!?

Virgil Andru De ce renunţă Virgil Andru la ambalajele de sticlă!?În momentul în care a ales să proceseze o parte din laptele pe care îl colectează la ferma sa din judeţul Arad, Virgil Andru a optat pentru produse premium şi ambalaje de calitate, ceea ce evident i-a încărcat foarte mult costurile…

A mers pe această cale pentru că obiectivul său era ca produsele etichetate cu Ferma Wagner să ajungă în supermarket. După mai multe tentative, toate eşuate, tânărul fermier a renunţat, cel puţin pentru moment, la această ambiţie personală şi e dispus să facă unele compromisuri în ceea ce priveşte strategia de marketing.

„Am renunţat momentan la acidofile din cauza costurilor foarte mari cu ambalajele de sticlă. Ar fi trebuit să scumpim produsele pentru a ne menţine calitatea şi rentabilitatea. Inclusiv din punct de vedere logistic era o provocare, în condiţiile în care conţinutul avea 250 de grame şi ambalajul 124 de grame. Şi mai este un aspect, consumatorul nu cred că este deocamdată pregătit să scoată ceva în plus din buzunar pentru produse de calitate premium”, consideră administratorul şi proprietarul Fermei Wagner.

Plasticul vinde mai bine!

Soluţia pentru el ar fi ca pe viitor iaurturile să le ambaleze în sticle din material de plastic, pentru a-şi asigura astfel o marjă mai largă de distribuţie. „Nu m-ar mira să ajung să vând mai bine iaurtul în sticlă de plastic pentru că ne vom putea adresa unui altfel de public. Ne gândim să ne promovăm produsele inclusiv în mediul rural”, ne-a mărturisit Virgil. Decizia este deja luată şi în prezent se lucrează la noua linie de ambalare.

Ca un consumator ocazional al produselor marca Wagner, împărtăşesc într-un fel şi eu această frustrare pe care tânărul medic veterinar a simţit-o în ultimii ani, când a tot încercat să ajungă cu produsele sale la raft în supermarket. Promisiuni a avut, ba de la Profi, ba de la Auchan, chiar şi Kaufland, însă nimic nu s-a materializat concret. Până să îşi pună la punct noua strategie, Virgil Andru continuă să producă, din laptele pe care îl mulge robotizat de la vacile sale crescute cu furaje de cea mai bună calitate şi în condiţii de maximă bunăstare, o gamă generoasă de produse, de la smântână (ambalată în borcane de sticlă), până la diverse brânzeturi, respectiv telemea, caş şi chiar diferite tipuri de caşcaval maturat în ceară.

Wagner De ce renunţă Virgil Andru la ambalajele de sticlă!?

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →