IPSO Agricultură şi KUHN aduc în ferme tehnica furajării vacilor de lapte - Revista Ferma
4 minute de citit

IPSO Agricultură şi KUHN aduc în ferme tehnica furajării vacilor de lapte

eveniment IPSO Agricultura in ferma MAXAGRO IPSO Agricultură şi KUHN aduc în ferme tehnica furajării vacilor de lapteIPSO Agricultură a dat startul demonstraţiilor cu mixerele furajere autopropulsate KUHN printr-un eveniment organizat în ferma de vaci de lapte a Maxagro, judeţul Timiş, în prezenţa a peste 40 de fermieri interesaţi de sistemele KUHN.

Compania a prezentat două mixere furajere autopropulsate SPV Power 17.1 DL şi SPW Power 22.2 DL, precum şi mixerul tractat Euromix I 1270.

CICLU COMPLET DE PREPARARE A UNEI RAȚII FURAJERE

Demonstraţia practică a inclus şi efectuarea unui ciclu complet de preparare a unei raţii furajere cu maşina autopropulsată SPW Power 22.2 DL. Viteza de încărcare, cântărire, amestecare şi distribuţie a furajelor, dar mai ales calitatea amestecului furajer realizat cu maşina autopropulsată Kuhn au fost remarcate de cei prezenţi.

ZSOLT KOLTO Manager implemente IPSO Agricultura IPSO Agricultură şi KUHN aduc în ferme tehnica furajării vacilor de lapte

Astăzi am făcut o asociere între experienţa partenerului nostru Maxagro şi experienţa unui producător de talie mondială – Kuhn. Sperăm într-o viitoare colaborare cu fermierii români şi pe acest segment, nu doar pe segmente pe care noi deja le considerăm tradiţionale – prelucrare sol, semănat, fertilizat şi protecţia plantelor. ZSOLT KOLTO, Manager implemente, IPSO Agricultură

BUCĂTĂRIA FURAJERĂ, ZONA DE IMPACT A FERMELOR

”Ne adaptăm permanent noilor tehnologii agricole şi specificului fiecărei zone. Spre exemplu, pentru fermele vegetale am promovat intens sistemul no-till. Pentru sectorul creşterii animalelor, împreună cu partenerul nostru Kuhn, recunoscut pentru echipamentele pentru producerea furajelor verzi (coase, greble şi prese de balotat), am ales să intrăm direct în zona de impact – la pregătirea amestecului furajer, unde producem calitate, cantitate şi, în final, eficienţă, rezultate şi satisfacţie pentru fermier”, ne-a declarat Zsolt Kolto, manager implemente – IPSO Agricultură.

IPSO Agricultura si KUHN aduc in ferme tehnica furajarii vacilor de lapte2 IPSO Agricultură şi KUHN aduc în ferme tehnica furajării vacilor de lapte

KUHN SPV – PENTRU EFECTIVE DE LA 150 DE VACI ÎN SUS

Gama SPV de malaxoare autopropulsate pentru siloz cuprinde maşini compacte şi uşor de manevrat, ce au o capacitate de încărcare şi amestecare de la 12 la 17 mc şi sunt echipate cu un motor John Deere de 167 CP. Mixerele autopropulsate Kuhn SPV sunt echipate cu un singur melc vertical şi sunt proiectate cu o axă de direcţie spate care asigură maşinii o rază scurtă de viraj. Productivitatea şi eficienţa acestor modele, indiferent de raţiile distribuite, sunt compatibile cu fermele de peste 150 de vaci de lapte.

THOMAS FERRAND IPSO Agricultură şi KUHN aduc în ferme tehnica furajării vacilor de lapte
Thomas Ferrand

KUHN SPW INTENSE, PENTRU FERME DE PESTE 350 DE CAPETE

Dotate cu doi melci verticali şi sistem de distribuţie transversală frontală, gama de mixere autopropulsate KUHN SPW Intense au o capacitate de la 14 la 27 mc şi sunt dotate cu un Volvo cu 6 cilindri de 250 CP. Distribuţia echilibrată a greutăţii şi tracţiunea pe puntea spate permit o uşoară manipulare, precum şi vizibilitate şi confort în timpul utilizării.

Mixerele autopropulsate KUHN SPW Intense sunt destinate utilizării intensive pentru ferme cu efective de 350 de vaci de lapte sau mai mult.

IPSO Agricultura si KUHN aduc in ferme tehnica furajarii vacilor de lapte4 IPSO Agricultură şi KUHN aduc în ferme tehnica furajării vacilor de lapte

DOTĂRI KUHN EXCLUSIV

La maşinile autopropulsate KUHN SPV şi SPW, regulatorul electronic de coborâre al sistemului de tăiere permite adaptarea automată a efortului şi vitezei, în funcţie de densitatea furajului de încărcat. În silozurile de porumb, acesta va coborî într-un ritm susţinut pentru un debit maxim, păstrând în acelaşi timp structura furajului. În cazul silozurilor de iarbă, sistemul de tăiere va efectua o mişcare încetinită pentru a asigura o forţă de rupere suficientă şi o încărcare eficientă a materialului. Adaptarea automată a mişcării braţului de încărcare şi a vitezei sistemului de tăiere garantează o durată de viaţă prelungită a braţului de încărcare, uşurează întreţinerea şi oferă un confort sporit în utilizare.

IPSO Agricultura si KUHN aduc in ferme tehnica furajarii vacilor de lapte6 IPSO Agricultură şi KUHN aduc în ferme tehnica furajării vacilor de lapte

KUHN SPV ȘI SPW, MODELE DISPONIBILE

Gama de mixere autopropulsate KUHN SPV şi SPW include următoarele modele:

  • SPV Power: 12, 14, 15 şi 17 mc, un singur melc amestecător, freză de siloz acţionată de un motor de 120 CP şi 25 km/h viteză omologată.
  • SPV Intense: 12, 14, 15 şi 17 mc, un singur melc amestecător, freză de siloz acţionată de un motor de 120 CP şi 40 km/h viteză omologată.
  • SPW Power: 18, 19, 21 şi 22 mc, două rotoare, freză de siloz acţionată de un motor de 120 CP şi 40 km/h viteză omologată.
  • SPW Intense: 14, 16, 18, 19, 22, 25 şi 27 mc, două rotoare, freză de siloz acţionată de un motor de 200 CP şi 40 km/h viteză omologată.
Thomas Ferrand (stg.) - reprezentant Kuhn şi Zsolt Kolto (dr.)
Thomas Ferrand (stg.) – reprezentant Kuhn şi Zsolt Kolto (dr.)

IPSO Agricultură organizează la nivel naţional un tur de prezentare a maşinilor şi echipamentelor KUHN pentru pregătirea furajelor. Demonstraţiile practice în ferme de vaci de lapte vor fi realizate cu maşina autopropulsată KUHN SPV 17.1 DL Power.

IPSO Agricultura si KUHN aduc in ferme tehnica furajarii vacilor de lapte1 IPSO Agricultură şi KUHN aduc în ferme tehnica furajării vacilor de lapte

SPV 17.1 DL POWER este maşina demonstrativă IPSO pentru sezonul 2024!

IPSO Agricultura si KUHN aduc in ferme tehnica furajarii vacilor de lapte4 IPSO Agricultură şi KUHN aduc în ferme tehnica furajării vacilor de lapte

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →