Ajuns la SAPĂ DE LEMN, rămas FĂRĂ UTILAJE, DATOR și FALIMENTAR, un fermier din Botoșani nu se lasă ÎNVINS! - Revista Ferma
2 minute de citit

Ajuns la SAPĂ DE LEMN, rămas FĂRĂ UTILAJE, DATOR și FALIMENTAR, un fermier din Botoșani nu se lasă ÎNVINS!

A însămânțat terenul arendat și va depune proiect pentru tractor și combină

Costica Murariu fermierul caruia banca i a luat utilajele Ajuns la SAPĂ DE LEMN, rămas FĂRĂ UTILAJE, DATOR și FALIMENTAR, un fermier din Botoșani nu se lasă ÎNVINS!

După ce a pierdut munca de o viață! Costică Murariu, fermier din Botoșani, luat-o de la zero. Nu și-a pierdut optimismul și a avut tăria de a porni de jos!

Povestea Costică Murariu am publicat-o în revista Ferma în luna februarie.

Pentru că nu și-a mai putut datoriile, care s-au adunat la circa 800.000 de euro (cu dobânzi și penalități), fermierul din Românești (Botoșani) a fost executat silit de o bancă și două societăți de leasing la începutul acestui an.

Astfel, a pierdut utilaje de milioane de euro (unele aproape noi), plătite în proporție de circa 70 la sută!

„MĂ CHINUI SĂ SUPRAVIEȚUIESC!”

Acum mă chinui să supraviețuiesc! Suprafața cu care am rămas de 440 de hectare, teren în arendă, am reușit s-o semăn cu grâu, floarea soarelui și porumb. Sunt frumoase culturile, au răsărit, sunt în stadiul de 4-5 frunze, pământul, deocamdată, nu-i vai de mine! – are umiditate suficientă.

Acuma caut să închiriez utilaje ca să erbicidez culturile de primăvară: floarea cu Pulsar și porumbul cu un produs de contact. Dacă mi-ajută bunul Dumnezeu, voi începe chiar de mâine!”, ne-a declarat fermierul.

ȘANSA FERMIERULUI SUNT FONDURILE EUROPENE

Costică Murariu are nevoie de mecanizare să își doteze ferma cu minimul necesar. Cum nu a reușit nicio finanțare pentru retehnologizare, se gândește serios la șansa fondurilor comunitare.

„Acum caut un consultant foarte serios care să mă ajute la depunerea unui proiect prin care să achiziționez un tractor de 2-300 CP și o combină. Le voi conduce singur că am fămas fără mecanizatori. Asta e prima urgență! Celelalte utilaje: de pregătit terenul, de semănat și de tratamente fitosanitare, sper să le iau pe parcurs”, a susținut el.

SPERANȚĂ și CREDINȚĂ!

COSTICĂ MURARIU: „Am luat-o de jos să muncesc pământul care mi-a mai rămas! Am speranță și credință în Dumnezeu că voi reuși să mă ridic din nou”.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →