Evenimentul este organizat în premieră în România şi va reuni reprezentanți ai membrilor UECBV din mai multe state UE. Gazde şi implicate direct în organizarea evenimentului sunt, în calitate de membri UECBV, Asociaţia Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR), împreună cu Asociaţia Crescătorilor şi Exportatorilor de Bovine, Ovine şi Porcine din România (ACEBOP). Evenimentul va avea loc la Hotel Caro, București.
Foto: Mary Pană, preşedinte ACEBOP şi Ioan Ladoşi, preşedinte APCPR
Prima zi a întâlnirii, 19 octombrie, va fi dedicată întâlnirilor tehnice.
În cea de-a doua zi, 20 octombrie, vor avea loc dezbateri şi discuţii la care vor participa specialişti din mai multe state UE. Invitaţi speciali sunt comisarul european pentru Sănătate şi Siguranţa Alimentelor, Vytenis Andriukaitis şi ministrul român al Agriculturii, Petre Daea. Sesiunea 1 a conferinţei UECBV, cu tema „Sectorul carne în UE şi provocarea de a răspunde aşteptărilor societăţii civile” va fi condusă de Ioan Ladoşi, preşedinte APCPR. Sesiunea 2, având ca temă „Brexit”, va fi prezidată de Mary Pană, preşedinte ACEBOP.
În ultima zi a evenimentului, pe 21 octombrie, sunt programate vizite la ferme şi centre de colectare de bovine şi ovine.