Viaţa de fermier nu-i uşoară, nici chiar pentru Jeremy Clarkson! "Costurile au crescut, banii pe produsele noastre nu!" - Revista Ferma
3 minute de citit

Viaţa de fermier nu-i uşoară, nici chiar pentru Jeremy Clarkson! „Costurile au crescut, banii pe produsele noastre nu!”

Clarkson Farm Viaţa de fermier nu-i uşoară, nici chiar pentru Jeremy Clarkson! "Costurile au crescut, banii pe produsele noastre nu!"
sursa: Amazon Prime Video

Sezonul al treilea al realityshow-uluiClarkson’s Farm” s-a încheiat cu prezentarea rezultatelor financiare realizate de cei doi parteneri, Jeremy Clarkson și Kaleb Cooper, managerul fermei. Aceştia au explicat care au fost cheltuielile pentru fiecare activitate, cine şi de ce a câștigat pariul făcut în urmă cu un an.

După ce Kaleb Cooper a devenit managerul fermei lui Jeremy, atenția echipei s-a îndreptat către metode alternative de agricultură, cum ar fi cultivarea ciupercilor, fabricarea gemurilor, producerea a mierii și creșterea porcilor. Cei doi şi-au calculat profiturile și pierderile pentru tot anul agricol şi fiecare sursă de venituri pentru care erau responsabili.

Exploataţia lui Clarkson a adus profituri combinate de 72.601 de lire sterline, din care Jeremy Clarkson a câștigat 27.614 lire sterline, în timp ce Kaleb Cooper a realizat 44.987 lire sterline. Tot profitul a fost reinvestit în fermă pentru a finanța recolta de anul următor.

Sinceritatea și umorul lui Jeremy Clarkson i-a cucerit pe fermierii britanici şi a stârnit numeroase comentarii legate de viaţa rurală şi greutăţile cu care se confruntă în această perioadă agricultorii.

Kaleb Cooper, un fermier adevărat, a explicat greutăţile prin care a trecut ferma în sezonul trei al show-ului TV.  „Problema este că, în timp ce costurile noastre au crescut de patru ori, banii pe care îi primim pentru produsele noastre nu au urmat exemplul”, a explicat fermierul. „Am vândut vite cu o medie de 1.300 de lire sterline per animal. Am primit același preț şi în urmă cu patru sau cinci ani. Mi-am cumpărat un tractor în urmă cu șase ani, valoarea lui era de 36.000 de lire sterline. Acum același model este acum 79.000 de lire sterline” a mai spus Kaleb.

De asemenea, condiţiile meteorologice au fost îngrozitoare. Campania de semănat a întârziat la multe culturi şi au fost pierderi mari datorită ploilor, ca urmare fermierul „anticipează o creștere masivă a costurilor furajelor în toamnă„. De asemenea „prețurile carburanților sunt astronomice. Îngrășământul s-a stabilizat ușor, dar este dublu față de prețul din 2020”. Ca urmare, Jeremy a părut șocat când Kaleb a spus că are nevoie de tot profitul pentru a pregăti recolta de anul viitor.

Clarkson Farm 1 Viaţa de fermier nu-i uşoară, nici chiar pentru Jeremy Clarkson! "Costurile au crescut, banii pe produsele noastre nu!"
sursa: Amazon Prime Video

Desigur, au apărut şi o mulţime de comentatori cârcotaşi care au reclamat diverse aspecte, in special legate de preţul de vânzare al produselor din ferma lui Jeremy Clarkson, inclusiv faptul că „nu toți pot vinde praf de ciuperci cu 40 de lire sterline/pound” (cca. 453,6g).

De la lansarea pe 3 mai, show-ul realizat de către Amazon Prime Video a ajuns pe locul unu în topul celor mai vizionate seriale de pe platforma de streaming. Documentarul dezbate probleme din viaţa reală ale echipei de la Diddly Squat Farm.

Jeremy Clarkson le-a mulțumit fanilor pentru sprijin și laudele aduse după lansarea celei de-a treia serii a emisiunii sale şi a confirmat faptul că filmările pentru sezonul al patrulea vor avea loc anul acesta.

În vârstă de 64 de ani, Jeremy Clarkson, fosta gazdă a Top Gear, a cumpărat ferma în 2008 şi a preluat terenul agricol abia în 2019, după pensionarea fostului fermier şi proprietar.

Video trailer Clarkson`s Farm.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →