3 minute de citit

Târgul FarmConect este şi o „poartă” către potenţialii investitori în judeţul Ialomiţa – Nicolae Sitaru, Preşedinte FAPPR

Sitaru Farm Forum 2023 Târgul FarmConect este şi o „poartă” către potenţialii investitori în judeţul Ialomiţa - Nicolae Sitaru, Preşedinte FAPPR

Nicolae Sitaru, Preşedinte FAPPR:  Deşi este un eveniment la început de drum, aşteptările sunt mari şi noi încercăm să creştem un eveniment diferit de ce se află la momentul actual în domeniu, vrem o conexiune mai puternică cu vizitatorii, vrem să avem nu doar agricultori în târg, ci şi consumatori, societatea civilă în general, pentru a înţelege cum se produc alimentele lor, în ce condiţii, şi să le arătăm că ne străduim să le facem cât mai bune şi curate. Este un târg care vine să îmbine toate necesităţile: nevoia de informare, de finanţare, de socializare, de vânzare şi aşa mai departe.

De asemenea, dorim, prin acest târg să atragem atenţia investitorilor şi către judeţul Ialomiţa, un judeţ sărac din punct de vedere financiar acum, dar cu potenţial enorm, fiind poziţionat foarte bine geografic: aproape de autostradă, aproape de Bucureşti, aproape de port, poate fi un nucleu bun de investiţii, nu neapărat agricole, dar care să sprijine domeniul. Este foarte mult loc de dezvoltare, iar fermierii pot fi parteneri foarte buni, dar nu le pot cuprinde pe toate. E nevoie de investitori pentru infrastructura economică a judeţului Ialomiţa şi acesta este un alt scop al evenimentului FarmConect România.


Aceasta este cea de-a doua ediţie a FarmConect, prima adunând peste 6.500 de vizitatori şi 100 de expozanţi, cifre deloc de neglijat. Totodată, la Centrul de Conferinţe Multimedia din cadrul expoziţiei au fost organizate şi transmise live nu mai puţin de 10 dezbateri de tip panel pe teme de actualitate (agricultură regenerativă, piaţa carbonului, tehnologii digitale, Pactul Verde, învăţământ agricol) a căror audienţă înregistrată a fost de 22.000 de vizualizări.

FarmConect România – Târgul Agriculturii Româneşti – este un eveniment organizat de FAPPR cu sprijinul Consiliului local al judeţului Ialomiţa şi al Primăriei Municipiului Slobozia.

Intrarea este liberă pentru vizitatori, „porţile” târgului fiind deschise zilnic, în perioada menţionată mai sus, între orele 09:00 – 17:00.

Program:

 • Joi 31 august
  •  12h-13h30: Geopolitica fluxurilor agricole – echilibre fragile si inegalități planetare
  • 14h – 15h30: Noua generație in business. Conferinta in parteneriat cu ZF si BRD
 • Vineri 1 sept.:
  • 10h30 – 12h30 Agricultura viitorului sub imperativul eficientizării resurselor
  • 13h30 – 15h Formare profesională agricolă în România – provocări structurale, soluții locale
 • Sambata 2 sept.
  • 10h30 – 11h30 Cât de sigură este hrana noastră

Cisteste si...

IMG 0801 S-a deschis AGROMALIM 2023!

S-a deschis AGROMALIM 2023!

Cel mai mare târg de agricultură din vestul ţării şi-a deschis oficial porţile – AGROMALIM 2023. Ediţia cu numărul 33 […]

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →