PROTECŢIA PLANTELOR. NOUTĂŢI despre COMBATEREA DĂUNĂTORILOR! - Revista Ferma
2 minute de citit

PROTECŢIA PLANTELOR. NOUTĂŢI despre COMBATEREA DĂUNĂTORILOR!

Ce este Interferenţa ARN? Este un mecanism nartural, pe care oamenii l-au descoperit acum. Acest lucru demonstrează că Natura are în continuare multe taine. Descoperirea acestora ar putea duce, pe viitor, la găsirea unor alternative la combaterea clasică a insectelor dăunătoare. Rămâne de văzut şi cât de accesibile vor fi, pe viitor, fermierului român.

Tanymecus_b
Iată ce tratamente bazate pe interferenţa ARN sunt în cercetare!

Este cunoscut faptul că ARN (acidul ribonucleic) mesager (ARNm) transportă instrucţiunile necesare sintetizării proteinelor către ribozom, partea celulei în care sunt „asamblate” proteinele. În ultimii ani, biologii au descoperit o mulţime de alte molecule care reglează fin acest proces, inclusiv câteva tipuri de ARN. Printr-un fenomen natural, cunoscut drept interferenţa ARN, fragmente scurte de ARN pot intercepta şi distruge ARN-ul mesager înainte ca acesta să transporte instrucţiunile. Cercetătorii încearcă acum să creeze tratamente bazate pe interferenţa ARN (ARNi), pentru inactivarea expresiei unei anumite gene (de exemplu, blocarea digestiei la insectele dăunătoare). Această descoperire a deschis noi frontiere în domeniile medicinii umane, dar şi al protecţiei plantelor (combaterea bolilor şi dăunătorilor). Cu ARNi, există posibilitatea de a crea fragmente scurte de ARN care să se potrivească cu orice genă sau parte a acesteia şi să o inactiveze.

Rezultatele preliminare sunt promiţătoare. Detalii despre cele mai noi tehnologii pentru protecţia plantelor, găsiţi în revista Ferma ediţia 1-14 februarie 2017!

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →