3 minute de citit

Produse testate, cu rezultate confirmate

Acesta este Sistemul de Monitorizare Malagrow Demo, iniţiat acum doi ani şi jumătate, pentru a arăta impactul ţintit şi tangibil al produselor pe care le comercializăm.

Acestora li se adaugă rezultatele testelor realizate în ferme din toată lumea de specialiştii Valagro şi, desigur, efectele observate şi confirmate de fermierii români care utilizează produsele noastre.

malagrow 2022_b 

MEGAFOL: fără fitotoxicitate

 

Rezultatele măsurate în 2021 au arătat că pierderile cauzate de erbicidarea tardivă în post-emergenţă pot ajunge până la 1 tonă/ha la porumb şi 1,5-2,5 tone/ha la floarea soarelui, într-un an nefavorabil. Jumătate din pierdere poate fi salvată utilizând 1 l/ha de Megafol, datorită efectului special detoxifiant al acestui produs, ce oferă plantelor protecţie fiziologică împotriva fitotoxicităţii cauzate de majoritatea erbicidelor.

 

Protecţie la îngheţ

Un alt efect demonstrat al Megafol este creşterea cu până la 2oC a toleranţei la îngheţ a florilor. Din 2.000 de flori de cais, măr şi cireş evaluate, peste 90% din cele expuse la -3oC timp de 4 ore în camera climatică au îngheţat. În schimb, pe ramurile tratate cu 3 l/ha de Megafol, 15-25% din flori au rămase intacte.

Teste realizate de producătorul Valagro într-o fermă din Italia arată că două tratamente cu Megafol alternate cu două tratamente cu MC Cream+Benefit PZ, într-un interval cu temperaturi nocturne de până la -6oC în perioada de înflorire a merilor Golden, au redus considerabil pierderile: merii trataţi cu produsele Valagro au dat, în medie, 75 de mere de calibrul I pe pom, faţă de 12 mere/pom, la pomii fără tratament.

 

VIVA + MASTER crește producţia de cereale

Rapiţa tratată cu Viva a dat o producţie mai mare cu 9-11%. La grâu, cu 3 l/ha Viva+5 kg/ha Master 13.40.13, la începutul primăverii, spicele au avut 10-12 boabe, în loc de 6-8 boabe, iar producţia a fost de 10 tone/ha, faţă de 8,2 tone/ha pe suprafaţa netratată.

 

BENEFIT PZ + MC CREAM: calibru și recolte mărite

Aproape 30.000 de date măsurate de specialiştii Malagrow în peste 30 de ferme arată că utilizarea Benefit PZ + MC Cream a generat producţii cu peste 10% mai mari şi creşterea calibrului la cartofi, mere, vişine, cireşe, pepeni verzi, ardei, căpşune, mazăre, varză şi morcovi, spune József Takács, specialistul care coordonează programul Malagrow Demo.

La pepenele verde Mirto F1, volumul a crescut cu 8-9%, însă cantitatea recoltată a fost mai mare cu 13%, deoarece densitatea miezului a crescut cu 4%. Structura mai densă a redus şi pierderile cauzate de crăparea miezului.

La morcovi, creşterea diametrului cu doar 1 mm a generat un plus de 13,6% la cantitatea recoltată.

 

un articol de

MALAGROW

Mai multe pe această temă www.malagrow.ro

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →