Echipa Ferma şi-a anulat vizita în Israel! - Revista Ferma
3 minute de citit

Echipa Ferma şi-a anulat vizita în Israel!

steagul israelului Echipa Ferma şi-a anulat vizita în Israel!Patru jurnalişti de la revista FERMA ar fi trebuit să participe săptămâna viitoare la Agritech, o importantă expoziţie agricolă organizată la Tel Aviv, dar din cauza situaţiei crizice din Israel s-a renunţat la acest plan.

Nu mai puţin de şapte reprezentanţi ai presei agricole din România aveau programată această deplasare în Ţara Sfântă, dând curs invitaţiei primite din partea Ambasadei Statului Israel la Bucureşti, însă criza declanşată de agresiunea militanţilor Hamas din Fâşia Gaza au zădărnicit orice speranţe privind participarea la acest tur de documentare.

Ecosistemul israelian abordează cele mai critice provocări globale ale momentului iar startup-urile din domeniul agroalimentar au câştigat o atenţie sporită în ultimii ani datorită inovaţiilor lor tehnologice şi abordărilor creative. Israelul, cu resurse naturale limitate şi o climă dificilă, a fost nevoit să dezvolte soluţii inovatoare pentru a-şi spori producţia agricolă şi pentru a-şi asigura securitatea alimentară. De asemenea, Israelul este cunoscut pentru soluţiile privind conservarea apei, care se bazează pe tehnologii de irigare eficiente şi pe utilizarea apelor reziduale, iar Agritech reprezenta locul de întâlnire al actorilor din domeniu. Expoziţia şi conferinţa internaţională de tehnologii agricole ar fi trebuit să de desfăşoare în Tel Aviv, în perioada 17-19 octombrie.

Experienţa kibbutz-ului

Pe lângă participarea la Agritech, echipa FERMA avea în plan o deplasare la Marea Moartă, locul aflat la altitudinea cea mai joasă de pe suprafaţa Pământului, la -400 de metri sub nivelul mării, unde era programată o vizită în Kibbutz Kalia. Această aşezare aflată la limita nordică a deşertului Negev găzduieşte una dintre cele mai productive ferme de creştere a vacilor de lapte din lume – Israelul fiind de departe ţara cu cea mai mare producţie de lapte pe cap de vacă. Chiar dacă aici temperaturile depăşesc constant pe timpul verii 50 de grade Celsius, animalele beneficiază de tot confortul pentru a realiza producţii ce depăşesc o medie anuală de 12.000 kg/vacă. Agricultura din deşertul israelian este, aşadar, un exemplu remarcabil de cum tehnologia avansată poate transforma zonele cu condiţii dificile într-o oportunitate de producţie agricolă şi dezvoltare economică.

Kalia 2 Echipa Ferma şi-a anulat vizita în Israel!

De la pionierii irigării prin picurare la autonomia tractoarelor

În afară de asta, am fost invitaţi să vizităm Centrul de Experienţă NETAFIM din Kibbutz Hatzerim. După cum se ştie, Netafim este compania care a inventat sistemul de irigare prin picurare, o tehnologie care a revoluţionat practic agricultura în urmă cu mai bine de cinci decenii, datorită tehnologiei de irigare cu debit scăzut.

Netafim 1 Echipa Ferma şi-a anulat vizita în Israel!

De asemenea, dacă nu ar fi intervenit această stare de război, într-una din zile ne-am fi aflat la Binyamina pentru a vedea cu ochii noştri cum tractoare obişnuite, idiferent de marcă şi vechime, pot fi transformate în tractoare autonome, funcţionând fără a avea un operator în cabină.

Bluewhite Echipa Ferma şi-a anulat vizita în Israel!

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →