4 minute de citit

AMAZONE: UX SmartSprayer țintește buruienile

În rutina zilnică a unei ferme cu suprafețe mari de teren arabil, aplicarea cu precizie a erbicidelor foliare „verde pe verde” se realizează în timp real. Tehnologia video de la Bosch detectează buruienile în culturile dispuse în rând, iar motorul Xarvio™ Agronomic Decision-making Engine (ADE), produs de BASF Digital Farming Solutions, decide tipul de aplicare. Distribuția pe toată suprafața a erbicidelor dintr-un rezervor suplimentar este posibilă și cu ajutorul unui sistem prevăzut cu două conducte, în cadrul aceleiași treceri.

 

Cu 90% mai puțin erbicid


Testele anterioare în câmp arată că tehnologia reduce utilizarea erbicidelor, în cazul măsurilor individuale, cu până la 90 de procente, în funcție de solicitarea cauzată de buruieni și de condițiile de câmp.

Beneficiile tehnologiei vor fi confirmate în continuare pe parcursul acestui an la testele extinse efectuate în câmp la sfeclă de zahăr, porumb și rapiță.

 Foto 1 UX5201Smartsprayer_Claas_b

Foto 1: Cu mașina de erbicidat Amazone UX SmartSprayer este posibilă realizarea de economii considerabile

 

ContourControl, aplicare punctiformă

Noua rampă de pulverizare de înaltă tehnologie a integrat camera și modulele de lumină într-un mod practic și asigură o aplicare punctiformă, precisă, prin sistemul de ghidare activă a rampei ContourControl și amortizarea activă a vibrațiilor SwingStop, sistem unic pe piață. Combinația de supape de modulare a lățimii impulsului cu comutare individuală (PWFM) și duze punctiforme Spot-Fan, adaptate special, de la Agrotop, cu o distanță între duze de 25 cm, asigură o aplicare punctiformă precisă și un potențial maxim de economisire, la viteze de lucru de până la 12 km/h.

 

Recunoaște buruienile la nivel milimetric

Sistemul de recunoaștere a imaginii de la Bosch detectează buruienile existente în milisecunde, într-un stadiu foarte timpuriu de creștere, pentru a aplica erbicide cu precizie și eficiență ridicate pe suprafața vizată. Tehnologia LED de iluminare, special dezvoltată, intervine în condiții de iluminare dificile, precum cele existente în zonele umbrite și, bineînțeles, în timpul nopții.

Un alt avantaj al soluției integrate SmartSprayer este superioritatea sa în raport cu tehnologiile care utilizează sateliți și drone, deoarece plantele sunt identificate la nivel milimetric, astfel fiind facilitată aplicarea în timp real.

 Foto 2 UX5201Smartsprayer_Claas_b

Foto 2: Sistemul video și cel de iluminare sunt integrate în mod optim în rampa de pulverizare


Cine ia decizia agronomică?

În ceea ce privește setarea specifică a câmpului și amestecul de erbicide recomandat, SmartSpraying-System este utilizat cel mai eficient atunci când acționează în baza Xarvio™ Agronomic Decision-making Engine (ADE), produs de BASF Digital Farming. Având în vedere practica profesională eficientă de gestionare integrată a protecției plantelor, sunt preluați automat de la Xarvio™ FIELD MANAGER diverși parametri precum cultivarea, spectrul buruienilor, condițiile meteorologice, ulterior fiind procesați într-o decizie, fiind apoi transferați către sistemul SmartSpraying. Acest proces asigură aplicarea cu precizie a erbicidului la locul potrivit, la momentul optim și la intensitatea potrivită.

 

Tehnologie unică în lume

Amazone a desfășurat diverse activități de cercetare împreună cu companiile Bosch și BASF Digital Farming, know-how-ul interdisciplinar rezultat fiind integrat într-un produs pregătit pentru a fi lansat pe piață. În anii următori, tehnologia SmartSprayer cu impact major asupra viitoarelor tendințe va fi lansată progresiv pe piață, fiind unică în lume din perspectiva capacităților sale tehnice și a abordării sistemului.

 Foto 3 Smartsprayer_Claas_b

 

Foto 3: Utilizare fiabilă chiar și în condiții de iluminare slabă, cu ajutorul tehnologiei LED de iluminare, special dezvoltată


EXPERȚI ÎN AGRICULTURA INTELIGENTĂ

Die AMAZONEN-WERKE H. DREYER SE & Co. KG, cu sediul central în 49205 Hasbergen-Gaste, produce mașini agricole și utilaje municipale. Societatea condusă de proprietar are aproximativ 1.900 de angajați în nouă unități de producție diferite în Germania, Franța, Rusia și Ungaria. Programul de mașini agricole include dispozitive de prelucrare a solului, semănătoare, distribuitoare de îngrășăminte și dispozitive de protecție a plantelor. Din 2019, Schmotzer Hacktechnik face parte din grupul AMAZONE. În baza acestor competențe, AMAZONE este în prezent specialistul în materie de „cultivare inteligentă” în agricultură.

Informații suplimentare: www.amazone.ro.

 

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →