Agricultura MONTANĂ mai are o ŞANSĂ - Revista Ferma
2 minute de citit

Agricultura MONTANĂ mai are o ŞANSĂ

Cel puţin acestea sunt intenţiile. Vom vedea, în timp, care vor fi şi realizările.

Despre activitatea Agrom-RO a auzit multă lume şi nu puţini fermieri din Ardeal au fost implicaţi direct în programele acestui centru de instruire iniţiat şi finanţat în colaborare cu autorităţile elveţiene încă din anul 1999. Tiberiu Ştef este binecunoscut crescătorilor de animale din judeţul Mureş, dar şi din judeţele Bacău, Harghita sau Bistriţa-Năsăud, unde au fost constituite asociaţii de oieri şi au fost construite stâne moderne. Expertul în agricultura montană a ajuns şi mai cunoscut după ce a devenit consilier al Federaţiei Oierilor de Munte, reprezentată de preşedintele Eugen Gonţea.

Primul obiectiv: redelimitarea zonei montane

Ce mi-a spus Ştef, pe care l-am reîntâlnit la ediţia IndAgra din această toamnă chiar în alaiul ministrului care trecea de la un stand la altul, aproape asfixiat de jurnalişti, funcţionari şi cete de curioşi? ”Pe Daea îl ştiu de multă vreme, ne-am numărat amândoi printre fondatorii Asociaţiei Naţionale de Dezvoltare Montană – Romontana, în 2000. Apoi ne-am mai văzut pe la Parlament, iar anul acesta ne-am întâlnit la Agraria în Cluj-Napoca şi, după ce i-am expus nişte idei despre dezvoltarea zonei montane, mi-a spus să vin la minister consiler. În 10 octombrie a.c. ne-am revăzut la Slatina, era acolo şi Florin Ciobanu, preşedintele Asociaţiei Tinerilor Fermieri din Olt, şi Petre Daea ne-a invitat în echipa lui. Am acceptat amândoi”.

Tiberiu-Stef.2_b

Pe larg despre acest subiect citiţi în revista Ferma nr. 20/203 (ediția 15-30 noiembrie)

Un articol semnat de DUMITRU BĂDIŢA

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
tractor Ursus

Ursus are un nou proprietar

Ursus, producătorul polonez de tractoare a fost cumpărat grupul ucrainean M.I. Corw condus de antreprenorul din Kiev, Oleg Krot, pentru […]

Citește mai multe știri →