În ce investesc bulgarii banii din PNS? - Revista Ferma
2 minute de citit

În ce investesc bulgarii banii din PNS?

Bulgaria se confruntă cu provocări serioase în ceea ce priveşte depopularea, sărăcia şi îmbătrânirea populaţiei, în majoritatea zonelor rurale. Cum îşi încurajează tinerii să întreprindă activităţi agricole?

Aproximativ 41% (4.564.150 ha) din teritoriul Bulgariei este teren agricol. Satele reprezintă 22% din teritoriul Bulgariei şi găzduiesc 13% din populaţie (900.963 persoane).
Numărul total de exploataţii agricole este de 132.742, în timp ce numărul total de fermieri înregistraţi în 2021 a fost de 76.372.

Provocări serioase

Bulgaria se confruntă cu provocări serioase în ceea ce priveşte depopularea, sărăcia şi îmbătrânirea populaţiei, în majoritatea zonelor rurale. Atractivitatea vieţii la ţară depinde, printre altele, de îmbunătăţirea accesibilităţii la infrastructură şi servicii de bază şi crearea condiţiilor pentru dezvoltarea afacerilor.

 

retrospectiva bani 2020 canva b În ce investesc bulgarii banii din PNS?

 

Investiţii în mediu rural

Pentru a acoperi aceste nevoi, Planul bulgăresc va sprijini crearea a 9.413 locuri de muncă şi finanţarea a 650 de proiecte de infrastructură în zonele rurale. Acestea includ reţele de apă, drumuri locale, şcoli şi grădiniţe.
Aproximativ 285 de milioane de Euro vor fi investite în zonele rurale şi vor contribui la inovarea socială în cadrul programului LEADER. Peste 40 de milioane de euro vor fi furnizate pentru sprijinirea şi dezvoltarea serviciilor, meşteşugurilor şi procesării produselor neagricole în mediul rural.

Câţi tineri vor primi finanţare?

Pentru a încuraja tinerii să întreprindă activităţi agricole, mai mult de 5.200 de tineri fermieri bulgari, cu vârsta sub 40 de ani vor primi sprijin pentru instalare.
Bugetul total al Planului derulat de Sofia este de 7.725.713.571 euro.

Vezi cum sunt sprijiniţi tinerii fermieri francezi să înceapă o afacere în agricultură!

Află ce obiective strategice şi-a propus Polonia prin PNS!

un articol de
STELIAN RĂDESCU

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →