Ferma de măgărițe Turburea. În urmă cu un an, Paula Vasile a cumpărat 30 de măgărițe și a înființat, în comuna Turburea din sudul județului Gorj, cea mai mare fermă de acest tip din zonă. Anul acesta efectivul de animale a crescut cu încă 12 măgăruși, o frumusețe!
PAULA VASILE, FERMA DE MĂGĂRIȚE TURBUREA: „MULȚUMIREA MEA E CÂND AFLU CĂ LE ESTE BINE COPILAȘILOR!”
Din luna iulie, crescătoarea a început comercializarea laptelui de măgăriță la prețul întreg de 100 lei/litru), dar a livrat și la promoție: 1,2 litri la prețul special de 60 lei. La măgărițe lactația este între 6 și 8 luni, iar cantitatea medie de lapte este de un litru zilnic.
Paula Vasile are 166 de clienți la abonament (din Târgu Jiu și Craiova) care cumpără lapte pentru cure de câte 2-3 săptămâni, pentru tratarea unor anumite afecțiuni: tuse sau imunitate scăzută, după cum a declarat Paula Vasile pentru TVR Craiova.
„Cea mai mai mare mulțumirea a mea este când mă sună mămici și îmi spun că le este bine copilașilor, e o satisfacție extraordinară și nu mă așteptam să aibă un impact atât de semnificativ și imediat”, susține Paula Vasile.
„AM TRIMIS LAPTE DE MĂGĂRIȚĂ GRATIS ȘI OAMENII NU AU VENIT SĂ-L IA!”
Fermiera și-a dorit de la început să doneze o parte din producție copiilor care provin din familii defavorizate. „Sunt conștientă că prețul nu este accesibil pentru toată lumea și mi-am propus să donez o parte din producție copiilor care ar putea beneficia de produsul meu ce provin din familii cu dificultăți financiare”, explică ea.
ACTUL CARITABIL I-A CREAT DIFICULTĂȚI
„Să vă spun ce am pățit cu treaba asta! Trimiteam lapte gratis și oamenii nu au venit să-l ia! Făceam reclamă pe facebook și identificam cazuri mai dificile, nici nu se prezentau! Mi-au creat atâta disconfort, să monitorizez, să triez, că eu am cantități foarte mici”, ne-a declarat Paula Vasile.
„EU CONDUC O AFACERE, NU O FUNDAȚIE DE CARITATE!”
„Inițiativa caritabilă mi-a creat mai mult dificultăți decât vândutul pe bani. Dar, vă spun sincer, când am încercat să fac chestia asta – două-trei luni – am ajuns să arunc laptele! Asta a fost experiența personală pe care am avut-o, am vrut să fac bine, dar, implicit, mi-am făcut mai mult rău mie ca și afacere. Eu conduc o afacere, nu o fundație de caritate! Deci, nu a funcționat! Și acuma dau lapte cu preț redus”, a mai adăugat ea.
„AJUT COPIII CARE AU NEVOIE DE LAPTE DE MĂGĂRIȚĂ!”
Paula Vasile nu a renunțat la ideea de a ajuta copiii care au nevoie de lapte de măgăriță – medicament natural. „Sunt cazuri pe care le selectez, le iau prin recomandări, fără publicitate, fără să fac prea mult tam-tam, că nu am resurse, nu am lapte, nu organizez ceva la scară mare. Din puținul pe care-l am trebuie să-l împart! Nu-mi permit să trimit la leagăne de copii, că eu nu sunt fundație de caritate”, a precizat gorjeanca.
LAPTELE DE MĂGĂRIȚĂ, UN MEDICAMENT VALOROS
Înființată cu dragoste și dedicare în 2023, Ferma de măgărițe Turburea oferă lapte proaspăt și 100% natural, un produs unic și valoros pentru sănătatea copiilor și a familiei. Este similar cu laptele matern, conține de 46 ori mai multă vitamina C decât laptele de vacă, ameliorează tusea și astmul bronșic, susține imunitatea, îmbunătățește digestia.
„FIECARE POVESTE DE SUCCES ÎMI DĂ PUTEREA SĂ CONTINUI”
Paula Vasile: „Decizia de a înființa această fermă de lapte de măgăriță a fost una dintre cele mai înțelepte decizii din viața mea. Ferma este proiectul meu personal, o inițiativă pe care o conduc singură ca femeie. Ca fostă învățătoare și mamă, fiecare poveste de succes îmi dă puterea să continui. Laptele de măgăriță nu este doar un produs, ci o soluție naturală care face o diferență reală în viețile celor care îl consumă”.
CITEȘTE ȘI: I SE MAI SPUNE AURUL ALB! Cât de valoros e laptele de măgăriţă?