BKT susţine sportul în rolul de catalizator pentru incluziune socială, sănătate şi bunăstare - Revista Ferma
4 minute de citit

BKT susţine sportul în rolul de catalizator pentru incluziune socială, sănătate şi bunăstare

growing together BKT susţine sportul în rolul de catalizator pentru incluziune socială, sănătate şi bunăstareNumele companiei BKT, cel mai important producător multinaţional de anvelope Off-Highway, nu este sinonim doar cu excelenţa şi calitatea în domeniul său de activitate. De-a lungul anilor, compania a dat dovada unui angajament puternic de a susţine sportul prin intermediul a numeroase iniţiative, parteneriate şi sponsorizări care au vizat unele dintre cele mai importante organizaţii sportive din lume.

De altfel, cu ocazia Zilei internaţionale a sportului pentru dezvoltare şi pace, gândită de Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) şi instituită în mod sinergic cu ONU, BKT doreşte să evidenţieze rolul sportului de catalizator pentru incluziune socială, sănătate şi bunăstare, nu doar pentru fani, ci pentru toate comunităţile implicate. Aceasta este o cauză pe care compania o susţine în conformitate cu valorile sale şi cu dorinţa sa de a avea un impact pozitiv asupra societăţii în ansamblu, care porneşte chiar de la sport şi îşi găseşte o exprimare mai largă cadrul politicilor de responsabilitate socială corporativă asociate.

„Pentru BKT, sportul este o pârghie cu ajutorul căreia dorim să contribuim la generarea schimbărilor pozitive, pentru a transforma această lume într-un loc mai bun. Parteneriatele reprezintă un instrument puternic care ne permite să ne urmărim obiectul de a fi recunoscuţi de fani şi de suporteri nu doar ca simpli parteneri, ci ca un factor determinant al schimbării care poate îmbunătăţi viaţa oamenilor şi a întregii comunităţi”, comentează Lucia Salmaso, director general al BKT Europe.

Iniţiativa „Field Factor” (Avantajul terenului de acasă, Fattore Campo în italiană) şi proiectul lansat în colaborare cu One Team sunt exemple concrete ale acţiunilor întreprinse de BKT, în Europa, pentru a lăsa o amprentă a angajamentului său în această direcţie.

La baza iniţiativei „Field Factor” se află reabilitarea urbană a spaţiilor de joacă şi de petrecere a timpului liber din oraşele italiene în care se desfăşoară Seria BKT, iar în ultimele două ediţii aceasta a implicat patru oraşe, Lecce, Cosenza, Como şi Palermo, ducând la crearea de spaţii noi menite să promoveze incluziunea. Cea de-a treia ediţie a acestei iniţiative a început deja, iar oraşelor câştigătoare li se vor dona mai multe spaţii noi, special concepute pentru întreaga societate.

În plus, există colaborarea excelentă cu One Team, programul de CSR al Euroleague Basketball, care a dus la renovarea şi modernizarea zonelor şcolare (dar nu numai) în care baschetul este folosit ca instrument de incluziune socială în oraşele Istanbul, Atena şi, în curând, Berlin. Trei oraşe care, datorită sprijinului oferit de două entităţi importante, s-au bucurat de crearea de noi locuri de joacă, care sunt disponibile elevilor şi oricui doreşte să-şi redescopere pasiunea pentru sport în spaţii complet renovate.

Cu toate acestea, BKT nu se opreşte niciodată, iar alte iniţiative sunt deja în curs de pregătire, gata să prindă viaţă în următoarele luni. Printre acestea se numără iniţiative de sprijinire a comunităţilor locale din Franţa, Irlanda şi Regatul Unit, prin intermediul sportului. Aceste activităţi vor fi desfăşurate în parteneriat cu ligile sponsorizate de BKT, anume Ligue 2 BKT din Franţa şi BKT United Rugby Championship din Irlanda şi Regatul Unit.

Acesta este un angajament clar care demonstrează determinarea BKT de a face din sport o pârghie esenţială pentru dezvoltare, în conformitate cu motto-ul companiei, „Growing Together” (Creştem împreună). Procedând astfel, obiectivul final este de a le oferi noilor generaţii, dar nu doar acestora, şansa de a se juca în siguranţă şi de a redescoperi plăcerea de a-şi urma pasiunile, precum şi de a le încuraja să practice activităţi sportive, într-un context bazat pe principiul incluziunii.

Pentru a afla mai multe despre activităţile sociale ale BKT, accesaţi: https://sponsorship.bkt-tires.com/

Pentru a afla mai multe despre proiectul Field Factor din Italia,accesaţi: https://fattorecampo.org/

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →