AUSTRALIA reduce estimarea privind PRODUCŢIA DE GRÂU - Revista Ferma
2 minute de citit

AUSTRALIA reduce estimarea privind PRODUCŢIA DE GRÂU

Startul campaniei de recoltare va fi dat abia luna viitoare, iar producţia de grâu este de aşteptat să ajungă la 21,64 milioane tone, conform declaraţiilor Biroului Australian de Economie şi Ştiinţe Agricole şi Resurse (ABARES). Cifra este în scădere faţă de prognoza din martie (23,98 milioane tone). Raportul USDA din luna august a estimat că recolta Australiei va atinge 23,5 milioane tone.
Dacă aceste estimări se vor realiza, Australia va înregistra o scădere cu o treime a producţiei faţă de sezonul 2016/17, atunci când s-au înregistrat recolte record, de 32,64 milioane tone.
Conform ABARES, producţia de rapiţă a sezonului 2017/2018 va totaliza 2,75 milioane de tone, în scădere faţă de estimarea anterioară (3,69 milioane tone).

Grau_b

Revizuirea prognozei privind producţia de grâu a celui de-al patrulea mare exportator mondial poate crea noi direcţii cu privire la livrările globale de grâu de înaltă calitate. Aceasta, în ciuda stocurilor mari de grâu de calitate inferioară şi a faptului că preţurile de referinţă au scăzut constant, mai ales ca urmare a producţiei uriaşe din Rusia şi după recordul atins acum doi ani, în luna iulie.
Recolta mai mică de grâu va afecta şi economia generală a Australiei, având în vedere faptul că în anul financiar 2016/2017 producţia agricolă a contribuit cu aproape o treime la creşterea PIB.

Pe larg despre producţiile agricole obţinute la nivel mondial, citiţi în revista Ferma, ediţia 15-30 septembrie 2017!

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →