AgriTechnica 2011, în cifre - Revista Ferma
3 minute de citit

AgriTechnica 2011, în cifre

foto pag11 m AgriTechnica 2011, în cifre

La ultimele ediţii am observat că şi fermierii români manifestă un interes crescut pentru această expoziţie. Cei care au avut posibilitatea şi-au făcut timp pentru a petrece câteva zile în capitala mondială a tehnicii agricole.

Expoziţia internaţională AgriTechnica se va desfăşura anul acesta în perioada 15-19 noiembrie 2011 şi va avea zilele de 13 şi 14 noiembrie dedicate special profesioniştilor. La ultima ediţie, din 2009, la AgriTechnica au participat 2.300 de expozanţi din 46 de ţări şi mai mult de 355.000 de vizitatori, inclusiv 80 de mii de vizitatori din afara Germaniei.

Cu şase luni înainte de deschiderea expoziţiei din acest an erau deja înscrişi peste 2.000 de expozanţi, din 44 de state. Se estimează că această ediţie a târgului va fi cu peste 10 la sută mai mare comparativ cu ediţia din 2009. Zona expoziţională, în special cea dedicată tractoarelor şi utilajelor de pregătire a solului, a crescut. Anul acesta organizatorii au adăugat încă şase noi hale, astfel că 24 de hale le stau la dispoziţie expozanţilor şi vizitatorilor deopotrivă. Spaţiul expoziţional a fost astfel mărit cu 15 la sută.

 

Podium pentru lansarea inovaţiilor

Există o serie de motive care au condus la creşterea numărului cât şi a interesului companiilor expozante pentru AgriTechnica. Cererea tot mai mare, atât pentru produse alimentare dar şi pentru biomasă, au stimulat sectorul agricol precum şi investiţiile în tehnologie.

AgriTechnica a devenit, tradiţional, locul ales de companii pentru lansarea de noi produse şi prezentarea inovaţiilor în domeniul construcţiei de maşini agricole. Expoziţia se bucură de o audienţă internaţională şi în acelaşi timp a devenit un adevărat show pentru cele mai importante premiere din domeniu.

AgriTechnica este considerată ca fiind o rampă de lansare pentru întreprinderile care doresc să se extindă pe pieţele din Europa şi din întreaga lume.

În acest an, 47 la sută dintre expozanţi vor fi din afara Germaniei, cu 14 la sută mai mult decât la ediţia precedentă. Astfel, din cele 940 companii străine expozante, cele mai multe vor fi din Italia (260), Ţările de Jos (93), Franţa (72), Austria (63), Turcia (44), China (44), Danemarca (43), Spania (28), Finlanda (28), Marea Britanie (27), Polonia (26) şi Canada (25).

India (21), Belgia (21), Suedia (19), Statele Unite ale Americii (18) şi Republica Cehă (16). De asemenea, vor fi prezente cu pavilioane naţionale: Argentina, China, Brazilia, Canada, Pakistan, Spania, SUA şi, pentru prima dată, Belgia, Croaţia, Danemarca, Finlanda, Japonia şi Finlanda.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →