60 de mii de tone de furaje din insecte. InnovaFeed şi ADM construiesc o nouă fabrică în SUA - Revista Ferma
4 minute de citit

60 de mii de tone de furaje din insecte. InnovaFeed şi ADM construiesc o nouă fabrică în SUA

InnovaFeed ADM logo insecte 60 de mii de tone de furaje din insecte. InnovaFeed şi ADM construiesc o nouă fabrică în SUA

InnovaFeed, lider global în producția de ingrediente din insecte pentru hrana animalelor de fermă, a animalor de companie și nutriția plantelor, a inaugurat „Centrul de inovare pentru insecte din America de Nord” (NAIIC) în Decatur, Illinois (SUA), în luna aprilie. Această fabrică pilot este primul pas al expansiunii industriale a companiei franceze în America de Nord și își propune să extindă producția și comercializarea proteinelor de insecte în SUA în parteneriat cu ADM, lider global în nutriția umană și animală.

Compania franceză InnovaFeed s-a specializat în reproducerea insectei Hermetia illucens, cunoscută și sub numele de musca „soldat negru”, în „ferme sepecializate”, de ultimă generație, prin utilizarea subproduselor agricole. Cu partenerul său strategic ADM, într-un proiect de pionierat „fără deșeuri” InnovaFeed produce făină şi ulei din insecte, precum și amendamente de sol, comercializate sub marca Hilucia™.

Innovafeed Hilucia brand 60 de mii de tone de furaje din insecte. InnovaFeed şi ADM construiesc o nouă fabrică în SUA

În ce constă proiectul comun?

În Decatur, instalația de producție va reproduce un model de simbioză industrială lansat de InnovaFeed în Franța. Noua fabrică este situată într-o zona agricolă recunoscută – „centura de porumb” din SUA, adiacent sediului ADM din America de Nord și în apropierea celor mai mari unităţi de procesare a porumbului din lume. Această locaţie a fost aleasă şi datorită potenţialui uriaş de creştere, aşa cum se arată în comunicatul oficial al companiei.

Hermetia illucens larve 60 de mii de tone de furaje din insecte. InnovaFeed şi ADM construiesc o nouă fabrică în SUA

Printr-o conductă conectată direct la moara ADM de procesare a porumbului umed vor fi recuperate şi transferate până la 300.000 de tone de produse secundare pe an către „fabrica de insecte”. Aceste produse secundare vor fi transformate în ingrediente pentru hrana insectelor Hermetia illucens.

Unitatea din Decatur va produce până la 60.000 de tone de proteine pentru hrana animalelor derivate din aceste insecte. De asemenea, vor rezulta cca. 20.000 de tone de uleiuri ce vor fi utilizate în hrana păsărilor și a porcilor, dar şi 400.000 de tone de amendamente (îngrăşăminte) pentru sol.

InnovaFeed și ADM colaborează pentru a comercializa ingrediente realizate din insecte Hilucia pentru furaje în America de Nord. Ca parte a acestui parteneriat, ADM a investit într-un studiu de cercetare și dezvoltare efectuat de Universitatea din Illinois din Urbana-Champaign (SUA), ale cărui rezultatele urmează să fie publicate la sfârșitul acestui an şi care demonstrează beneficiile nutriționale și pentru sănătate ale ingredientelor din insecte. Oportunitățile viitoare cu alte tipuri de hrană pentru animale sunt, de asemenea, explorate ca parte a parteneriatului celor două companii.

InovaFeed contribuie la „reindustrializarea” ecologică

Fondată în 2016, InnovaFeed operează două fabrici industriale în nordul Franței, unde produce proteine din insecte pentru hrana animalelor de fermă și a animalelor de companie. Până în prezent, InnovaFeed a obținut peste 1 miliard de dolari în contracte comerciale pentru produsele sale proteice realizate din insecte pentru acvacultură, hrană pentru animale de companie și pentru păsări. Compania a introdus ingrediente pentru insecte ca o sursă viabilă, accesibilă și durabilă de hrană pentru animalele de fermă și animalele de companie.

InnovaFeed şi-a extins anul trecut unitatea de producţie din site-ului industrial Nesle (Hauts-de-France). Această inaugurare reprezintă un pas înainte în dezvoltarea companie și este un simbol al „reindustrializării” ecologice care are loc în prezent în Franța.

Innovafeed Hilucia hrana caini 60 de mii de tone de furaje din insecte. InnovaFeed şi ADM construiesc o nouă fabrică în SUA

Extinderea unităţii de producție Nesle ilustrează dezvoltarea tehnologiei de ultimă oră a InnovaFeed și contribuția acesteia la apariția industriei insectelor, un sector inovator care răspunde provocărilor alimentare și climatice de mâine.

Producţia de hrană din insecte reprezintă un model de simbioză industrială şi contribuie la decarbonizarea agro-industriei prin reducerea amprentei de carbon cu 80% în comparație cu alte modele de creștere a insectelor.

Această „reindustrializare” ecologică este o pârghie majoră pentru consolidarea atractivității și competitivității” se apreciază în rapoartele companiei.

InnovaFeed a dezvoltat o tehnologie de ultimă oră pentru producția de insecte pentru hrana animalelor și plantelor pentru a oferi un răspuns concret la două provocări majore: deficitul de proteine și lupta împotriva schimbărilor climatice, prin reducerea emisiilor globale de carbon.

Unitatea de producţie Innovafeed din Nesle:

  •  include peste 10.000 de senzori specifici creșterii insectelor care măsoară, controlează și optimizează parametri precum temperatura și umiditatea în orice moment.
  •  colectează mai mult de 20.000 de ouă de insecte/secundă.
  •  folosește AI pentru a prezice operațiunile de producție și, astfel, a le controla mai bine.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →