2 minute de citit

X9 – John Deere pregăteşte ceva mare

Anul trecut, gigantul american a fost destul de rezervat în a prezenta informaţii despre puterea motorului, capacitatea buncărului de cereale, rata de descărcare şi alte detalii tehnice, dar dimensiunile și greutatea primei combine cu rotor dublu John Deere, care se află în dezvoltare de 10 ani, ar putea avea unele caracteristici similare cu cele ale modelului S790i.

John Deere combina X9_b

 

O linie completă

 

Seria X9 va fi dotată cu o suită de tehnologii care mențin eficiența și productivitatea la cel mai înalt nivel posibil, precum Operations Center, JDLink ™ Connect, Combine Advisor şi diverse opțiuni de ghidare.

Situată deasupra Seriei S, combina X9 cu rotor dublu va asigura o mare capacitate de treierare şi separare. Combina X9 face un salt mare în termeni de capacitate (100 t/oră şi pierderi de doar 1%). Utilajul are design nou, care păstrează o combinaţie specifică John Deere pentru aspectul exterior şi sistemul de lumini.

 

Disponibilă pe şenile

 

Pentru început X9 va fi lansată cu un heder flex draper de 13,5 m, dar va fi disponibilă o gamă diversă de hedere. Proiectat pentru a urmări conturul solului, noul heder este special dezvoltat pentru condiții și culturi europene, aşa cum este rapița.

Disponibilă pe șenile și cu o serie de opțiuni diferite de anvelope şi lăţime redusă (sub 3,5 m), X9 va avea un sistem de transport similar cu cel utilizat deja pe combinele Seria S.

Noua combină X9 are o serie de sisteme diferite de gestionare a reziduurilor, potrivite cu lăţimile mari ale hederului, pentru tocarea sau împrăştierea paielor.

X9 va fi gama de vârf pentru combinele John Deere de mare capacitate, concepută special pentru fermierii mari, care au nevoie de mai multă capacitate de recoltare. Seria S700 va fi produsă în continuare.

 

E GATA PENTRU NOUA CAMPANIE

Primele unităţi X9 au fost deja testate câteva mii de ore pe teren, în întreaga lume, inclusiv în Canada, Statele Unite, Danemarca și Marea Britanie. Oficial, combina X9 va fi introdusă pe piaţă în această vară şi se preconizează că un număr limitat de mașini va fi disponibil pentru demonstraţii în campania de recoltat 2020.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →