Weidemann - un brand bine cotat în piaţa din România - Revista Ferma
4 minute de citit

Weidemann – un brand bine cotat în piaţa din România

Credit foto: Liviu Gordea
Credit foto: Liviu Gordea

După succesul de piaţă al încărcătoarelor Weidemann înregistrat anul trecut în România, compania anunţă că un nou model la fel de performant va intra în producţia de serie. De ce optează fermierii români pentru acest brand?

Lansat într-una din ediţiile anterioare ale târgului Agritechnica, încărcătorul telescopic Weidemann T7035 s-a bucurat de un succes de piaţă răsunător, odată cu intrarea în fabricaţia de serie. Alături de modelul T7042, noul utilaj este unul dintre cele mai vândute produse pe piaţa românească de profil de către Tehnodiesel.

WEIDEMANN T7035 RIDICĂ 3,5 TONE LA ÎNĂLŢIMEA DE 7 M

„Noul încărcător telescopic Weidemann T7035 oferă o înălţime de ridicare de 7 m cu sarcină utilă de 3,5 tone, fiind configurabil cu trei variante puternice de motor. Motorizarea a fost dezvoltată de compania Perkins, Stage 5, disponibilă cu puteri de 102 CP, 122 CP şi 136 CP.

Încărcătorul Weidemann T7042 într-una din fermele Cooperativei Agro Harcov
Încărcătorul Weidemann T7042 într-una din fermele Cooperativei Agro Harcov

Punctele forte ale sarcinilor de lucru operaţionale se concentrează pe: gestionarea volumelor de materiale mari, lucrările de stivuire precise la înălţime mare şi o autonomie bună la împingerea materialelor.

Cabina Best View, dezvoltată în conformitate cu cele mai recente descoperiri în domeniul tehnologiei de siguranţă şi a ergonomiei, oferă o vizibilitate perfectă, garantată, de jur împrejur”, ne-a declarat Robert Vanyek, director comercial Tehnodiesel.

Citeşte mai mult despre specificaţiile tehnice ale încărcătoarelor Weidemann T7035 şi T7042!

csm 264402 529bfb0511 Weidemann - un brand bine cotat în piaţa din România

ACHIZIŢII FINANŢATE CU BANI EUROPENI

Reprezentantul firmei a subliniat faptul că în anul 2023, pe partea de vânzări, compania Tehnodiesel a reuşit să vândă bine încărcătoarele frontale telescopice multifuncţionale, deoarece fermierii care au depus numeroase proiecte prin FEADR finanţate din fonduri europene şi-au dorit să le aibă în dotarea exploataţiilor agricole.

ACEEAŞI SARCINĂ UTILĂ, DAR LA O ÎNĂLŢIME ŞI MAI MARE

Şi cum sunt semnale clare că piaţa echipamentelor agricole îşi va reveni, compania austriacă are în pregătire un nou model ce va fi lansat în cursul acestui an. „Către sfârşitul anului 2024, un nou utilaj marca Weidemann, pe segmentul încărcătoarelor telescopice, va fi lansat în producţia în serie. Este vorba despre modelul T9535 ce dispune de un braţ format din 3 segmente, care poate ridica o sarcină utilă de 3,5 tone la o înălţime de până la 9,5 m, ceea ce este suficient pentru încărcarea cerealelor sau stivuirea baloţilor”, a susţinut Robert Vanyek.

csm 264401 795546cdfc Weidemann - un brand bine cotat în piaţa din România

UTILAJELE WEIDEMANN SUNT VERSATILE ŞI MULTIFUNCŢIONALE

„Produsele marca Weidemann, cel mai mare producător al acestui tip de utilaje din centrul şi estul european, sunt versatile şi multifuncţionale. Ele se adresează atât fermierilor din sectorul vegetal, cât şi crescătorilor de animale. Cererea cea mai mare de încărcătoare mici, articulate sau articulate cu braţ telescopic, a venit din Transilvania.

De asemenea, anul trecut, modelele telescopice din seria 7000 s-au vândut foarte bine şi în regiunile din vest, din sud şi sud-est, îndeosebi la fermele care fac cultura mare de cereale.

Am avut solicitări şi din partea companiilor din domeniul construcţiilor, care au nevoie de ridicare la înălţime mare”, a subliniat Robert Vanyek, directorul comercial al companiei Tehnodiesel.

Punctele forte ale sarcinilor de lucru operaţionale în cazul Weidemann T7035 se concentrează pe: gestionarea volumelor de materiale mari, lucrările de stivuire precise la înălţime mare şi o autonomie bună la împingerea materialelor. – ROBERT VANYEK, Director comercial Tehnodiesel

PE VEGETAL, PIAŢA A CĂZUT!

Începând cu luna decembrie încoace se cunoaşte un recul al achiziţiilor în domeniul de mecanizare. „Piaţa a căzut de când a apărut nebunia cu preţurile cerealelor. Vă daţi seama că toţi fermierii dau înapoi pe partea de achiziţii, reducând substanţial investiţiile. Singurii care chiar sunt interesaţi şi cumpără sunt fermierii din zootehnie, în special crescătorii de vaci de carne. La cultura mare, piaţa a căzut complet, iar vânzările merg puţin mai greu în această perioadă”, ne-a declarat Robert Vanyek.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →