Viţele triplete tot mai des? Doi preşedinţi de comitate IFA se bucură de surprizele din fermele lor - Revista Ferma
3 minute de citit

Viţele triplete tot mai des? Doi preşedinţi de comitate IFA se bucură de surprizele din fermele lor

Holly, Sadie, Maria şi Michaela Sweeney din Ardee, Co. Louth Sursa: Ardeedee, Co: Kevin Sweeney
Holly, Sadie, Maria şi Michaela Sweeney din Ardee, Co. Louth Sursa: Ardeedee, Co: Kevin Sweeney

Kevin Sweeney, proaspăt ales preşedinte al judeţului Louth al IFA, a fost surprins recent să vadă că la ferma sa din Ardee s-au născut viţele triplete.

De altfel, preşedinţii de comitate IFA (Asociaţia Fermierilor Irlandezi) din nordul Leinster s-au obişnuit în ultima vreme cu naşterea de viţele triplete în fermele lor.

Vaca lui Kevin Sweeney, încrucişată cu rasa Friesian, este abia la a doua fătare şi a adus pe lume cele trei juninci Angus cu mai puţin de două săptămâni în urmă.

Sweeney a spus că „nu i-a venit să creadă” când a coborât la grajd şi a fost întâmpinat de vederea tripleţilor, relatează agriland.ie.

Viţele triplete la ferma lui Kevin Sweeney
Viţele triplete la ferma lui Kevin Sweeney, Sursa: Kevin Sweeney

„Este ceva ce nu am mai văzut până acum şi cu greu o să mai văd aşa ceva, dacă nu cumva se decide să aibă din nou anul viitor!”.

Sweeney tocmai a fost numit săptămâna trecută în funcţia de preşedinte judeţean al IFA, preluând această funcţie de la John Carroll.

Fermierul a declarat pentru Agriland că viţeii stau în prezent cu vaca, deoarece a vrut să le ofere „cel mai bun start”.

Fiicele sale Holly, Sadie, Maria şi Michaelac i-au spus că nu are voie să vândă viţeii. Între timp, şi preşedintele Longford IFA, John Sheridan, a văzut juninci triplete născute la mijlocul lunii februarie la ferma sa din Edwardstown.

Sheridan a declarat pentru Agriland că viţeii sunt „bine crescuţi deja”. El a spus că în ziua în care vaca sa a fătat, Sheridan era împreună cu fiul său, John, când au văzut primul viţel care a ieşit, de care au râs din cauza dimensiunilor mici ale acestuia. Când a ieşit al doilea viţel de aceeaşi mărime, Sheridan a spus „trebuie să mai fie unul acolo”. Ultimul a venit mai greu, dar a fost fătat cu succes.

WhatsApp Image 2024 03 05 at 17 28 16 de7b417c 1 1024x648 1 Viţele triplete tot mai des? Doi preşedinţi de comitate IFA se bucură de surprizele din fermele lor
Viţele triplete în Co. Longford
Sursă: John Sheridan

Întrebat care sunt planurile sale pentru viţele, Sheridan a ţinut să sublinieze că „vor merge în sala de muls”, aşadar le va păstra.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →