Vânzările Lemken sunt pe plus - Revista Ferma
2 minute de citit

Vânzările Lemken sunt pe plus

Anul trecut, principalele pieţe de maşini agricole din Europa, mai ales în Germania şi Franţa, au continuat să scadă, iar Marea Britanie a fost relativ stabilă. Creşteri importante ale vânzărilor Lemken s-au înregistrat în Europa Centrală şi de Est, România, Ungaria şi Bulgaria fiind statele cu mari creşteri ale vânzărilor. De asemenea, o evoluţie pozitivă a vânzărilor s-a înregistrat şi în Rusia, o altă piaţă agricolă importantă, iar vânzările din Ucraina s-au dublat. În top zece pieţe ale firmei Lemken mai sunt Canada şi China.

Lemken
Piaţa din Germania a contribuit cu 26% în totalul vânzărilor Lemken, iar ţările din Europa de Vest cu alte 28%, Europa de Est cu 33%, iar SUA şi Canada cu 6%. Astfel, exportul de maşini Lemken a reprezentat 74% din producţie, în creştere cu 5 milioane de euro, la un total de 241 mil. de euro.
Din totalul de 12.809 maşini produse anul trecut, grupa plugurilor a avut cea mai mare pondere în producţia totală livrată, în creştere faţă de anul anterior.
Cu investiţii în valoare totală de 16 milioane de euro în 2016, Lemken se aşteaptă la o evoluţie pozitivă şi în 2017.

În curând, o maşină autopropulsată de erbicidat
Lemken şi-a manifestat de mai mult timp dorinţa de a adăuga în portofoliul său un pulverizator autopropulsat, printr-o achiziţie sau o dezvoltare in-house/internă. Producătorul german a optat pentru un proiect mixt care include dezvoltarea internă a instalaţiei de pulverizare şi un parteneriat extern pentru realizarea maşinii autopropulsate (foto).
Lemken a confirmat deja oficial că a intrat într-un parteneriat strategic cu Bräutigam, companie care produce maşini autopropulsate de erbicidat. Se pare că Bräutigam va dezvolta şasiul şi cabina, iar instalaţia de pulverizat va fi construită în unitatea de producţie a Lemken de la Haren (Germania).

Articol publicat in revista Ferma nr. 5 (188) din 15-31 martie 2017

Cisteste si...

Recomandările redacției

Witness P*S – taurul Simmental de 206.000 de euro!

În vârstă de aproximativ unsprezece luni, Witness P*S este cel mai scump taur din rasa Simmental vândut vreodată la o licitație în Bavaria. Taurul recordist este fiul lui Wirbelwind-P*S, a fost crescut de Christiane Böhm

taur Witness PS Witness P*S - taurul Simmental de 206.000 de euro!
Ultimele articole
Comportament natural pe pardoseli antiderapante Nu ignorați pododermatitele!

Nu ignorați pododermatitele!

V-ați întrebat ce legătură există între comportament, productivitate și sănătatea ongloanelor la vacile de lapte? Statisticile arată că o vacă […]

Citește mai multe știri →