Valabri şi-a deschis din nou larg porţile - Revista Ferma
7 minute de citit

Valabri şi-a deschis din nou larg porţile

Evenimentul s-a desfăşurat într-o atmosferă destinsă, cu dansuri populare tradiţionale, mâncare şi veselie.

Valabri şi-a deschis din nou larg porţile

Curtea societăţii a fost ticsită cu utilaje şi maşini agricole, noi şi second-hand. Pe două laturi ale platformei din incintă au fost aliniate 20 de combine Case IH, diferite serii, de la International 1440 şi International 1640 şi până la Case IH 8120 Axial-Flow. Pe latura din stânga, în interiorul halei au fost aşezate tractoarele Case IH, cu o gamă diversă de putere, de la MX 135, CS 150, Puma CVX 170, CVX 1195, Puma 210 şi până la Magnum 310, alături de remorcile Leboulch. Nu au lipsit semănătorile Monosem, Vaderstad, Sulky şi Nodet, maşinile pentru selectat şi tratament sămânţă Dorez, maşinile de erbicidat autopropulsate şi tractate Berthoud şi Arland, precum şi distribuitoarele de îngrăşăminte. De asemenea, au fost prezentate mai multe tipuri de hedere, şnecuri transportoare pentru cereale şi utilaje diverse pentru prelucrarea solului: pluguri cu 3 până la 9 trupiţe (simple şi reversibile), cultivatoare, grape cu discuri, tăvălugi etc. Nu au lipsit nici utilajele pentru pregătirea furajelor: prese de balotat, cositori şi greble pentru fân.

Un business de familie
Valabri este o companie de familie, condusă acum de Alain Ladure şi fiul acestuia Gregory Ladure. Pentru că proprietarii companiei cunosc foarte bine viaţa de fermier, ştiu ce îşi doresc fermierii şi caută sa fie cât mai aproape de nevoile acestora. Astfel că, practic, la Valabri un fermier mare sau mic şi chiar un prestator de servicii poate să găsească aproape orice maşină şi/sau utilaj agricol pe care şi-l doreşte. Bineînţeles că preţul variază dacă utilajul este nou sau folosit, în funcţie de vechime şi de numărul de ore lucrate, dar Valabri oferă garanţie pentru fiecare utilaj vândut. Aprovizionarea cu utilaje de ocazie şi piese de schimb se face mai ales din Franţa, dar, aşa cum ne-au asigurat proprietarii companiei, nici un utilaj nu pleacă spre client fără o verificare atentă, practic o revizie, eventuale reparaţii (dacă este nevoie) şi garanţie.

Prestări de servicii pentru selectat şi tratat sămânţa
Pentru că în portofoliul Valabri se găsesc de mai mulţi ani uscătoarele pentru cereale şi maşinile pentru selectare şi tratament sămânţă, în ultimii ani compania a început să presteze servicii de selectare şi tratament sâmânţă, dar şi depozitare cereale în halele proprii. “Dorim să ne orientăm şi către prestări de servicii pentru producători de seminţe. Avem acum o maşină pentru selectare şi tratament sămânţă cu o capacitate de 8 tone/oră, pe lângă celelalte două de 4 tone/oră pe care le aveam deja. Astfel, vom putea satisface toţi clienţii pe care îi avem în timpul anului. Această maşină face selectarea şi tratarea şi cântărirea automată, poate să cântărească electronic inclusiv big-bag-urile”, a precizat Gregory Ladure. Această activitate de prestări servicii a început în urmă cu trei ani. Practic, Valabri se deplasează cu unitatea mobilă pentru selectat şi tratament sămânţă la fiecare client care solicită acest serviciu. Compania nu cumpără produsele pentru tratament sămânţă, acestea sunt achiziţionate de către clienţi de la alţi furnizori. Valabri doar prestează un serviciu. „Această activitate este sezonieră şi practic toţi clienţii noştri doresc să facă această lucrare într-o perioadă scurtă de timp. Prin aceste trei maşini, avem o capacitate suficientă pentru tratarea unei mari cantităţi de sămânţă într-un timp scurt şi în mai multe locaţii”, ne-a declarat Sorin Marian, reprezentant de vânzări Valabri. “Ne-am autorizat şi pentru stocarea şi depozitarea de cereale şi putem efectua şi prestări servicii pentru recondiţionarea de cereale. De asemenea, avem condiţiile necesare pentru cântărire, stocare, manipulare, condiţionare şi încărcarea de cereale”, a mai spus Sorin Marian.

Echipamente şi soluţii pentru fermele de animale
În portofoliul Valabri se regăsesc de mai mulţi ani bucătării furajere şi mori Toy, iar lângă sediul companiei funcţionează o micro-fermă pentru nevoile proprii. Anul acesta au fost făcute şi ale investiţii în fermă. „Am amenajat un adăpost nou pentru vaci şi oi, cu un sistem modern de compartimentare şi adăpare. Este o fermă mică, avem câteva bovine, oi şi porci, construită în scop demonstrativ, deoarece dorim să ne extindem portofoliul de produse şi în domeniul creşterii animalelor. Am semnat deja contractele de reprezentare în România cu patru companii din Franţa, specializate în producerea echipamentelor pentru zootehnie”, a declarat Gregory Ladure. În adăpost este amenajat un sistem modular de boxe ce permite compartimentarea în funcţie de necesităţi: specie şi numărul de animale.
Fermierii care investesc sume importante pentru cumpărarea de animale de rasă sunt interesaţi să le asigure acestora condiţii optime de întreţinere. Mai ales că forţa de muncă şi manopera sunt tot mai scumpe. Acestor fermieri li se adresează produsele comercializate de către Valabri, celor interesaţi de echipamente pentru grajduri: standuri, sisteme pentru adăpare, manipulare şi contenţie a animalelor.
Cele patru firme reprezentate acum de Valbri sunt: La Bouvette – specialistul în soluţii pentru adăpare; Jourdain Groupe – ce produce o gamă completă de echipamente pentru amenajarea grajdurilor de bovine şi ovine; C R D – specialist în manipularea dejecţiilor, scrapere/pluguri racloare şi separatoare de fază pentru dejecţii; Satene – producător de echipamente pentru manipulare, contenţie şi cântărire bovine şi ovine. Toate aceste echipamente sunt fabricate în Franţa, iar cele patru companii sunt obişnuite să lucreze împreună pentru elaborarea de proiecte pentru fermele de animale.
Până acum au fost înregistrate câteva comenzi pentru echipamente de construcţie a standurilor şi a fabricilor de furaje Toy, dar reprezentanţii companiei sunt încrezători în dezvoltarea acestui domeniu.

 

DUPĂ UN AN ECHILIBRAT, SE AŞTEAPTĂ UNUL DE SUCCES
Aşa după cum ne-a declarat Gregory Ladure, „2016 a fost un an echilibrat, nu unul grozav. Anul trecut am vândut multe utilaje mici, second-hand şi mai puţine utilaje noi, de valoare mare. Sperăm ca anul acesta să crească vânzarea de utilaje noi şi să avem mai mult front de lucru pentru angajaţii noştri, atât pentru construcţia de silozuri, cât şi pentru activitatea de service şi de întreţinere a utilajelor”.
Până acum sunt semnale că anul acesta va fi un an mai bun şi chiar au fost deja semnate câteva precontracte pentru lucrări mai mari, de construcţie de silozuri. “Sperăm ca anul acesta să avem mai multe proiecte pe fonduri structurale, mai ales că, pentru construcţia de silozuri documentaţia, proiectarea şi execuţia proiectelor durează foarte mult iar de la semnarea contractelor şi până la finalizarea acestora este un drum lung”, a adăugat Gregory Ladure.
Există două noi direcţii pentru activitatea viitoare: prestări servicii pentru selectare şi tratament sămânţă şi comercializarea de echipamente şi soluţii pentru zootehnie.

 

Articol publicat in revista Ferma nr. 10 (193) din 1-15 iunie 2017

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →