Sediul inaugurat, funcțional încă din luna aprilie a.c., reprezintă una dintre cele mai moderne investiții din domeniul agriculturii și face parte din rețeaua de 8 Centre regionale principale și 7 puncte de lucru ale IPSO Agricultură. Noua locație oferă soluții complete pentru agricultură: distribuție de mașini și utilaje, piese de schimb și service.
Peste 23 de ani de activitate în România
IPSO Agricultură, parte a grupului francez Monnoyeur, este prezent în România din anul 1991. Compania este importator unic autorizat al mașinilor și utilajelor John Deere – numărul 1 mondial în domeniu. Paleta sa de furnizori include și alte mărci renumite, precum Kuhn, Manitau, Bednar FMT, Fliegl, Pichon, Perard, Kemper, Zurn, Geringhoff, Grasdorf, Laforge, ceea ce face din IPSO Agricultură cel mai important distribuitor de mașini și utilaje agricole din România.
Parteneriatul dintre John Deere și IPSO Agricultură a început în urmă cu 18 ani. Iar dacă în urmă cu 10 ani echipa IPSO număra 20 de persoane, acum aceasta are aproape 300 de angajați. “Societatea IPSO este prezentă în România de mai mult de 23 de ani și suntem mândri să lucrăm de peste 18 ani în parteneriat cu un lideri mondiali cum este John Deere. Vocația noastră este aceea de a furniza pentru dvs. servicii profesionale. Pentru a satisface ambiția noastră de a fi lideri pe piață și de a fi mai aproape de dvs., am pus în aplicare un plan de investiție. Timișoara se înscrie într-un plan de dezvoltare al IPSO, totalizând aproape 16 milioane de euro, iar sediul de la Timișoara este a opta bază regională dintr-o rețea de 15 puncte de lucru repartizate în toată țara”, a declarat Arnaud van Strien, director general IPSO, la evenimentul inaugural.
În viitor, două noi puncte de lucru
Vorbind despre planurile de dezvoltare în România, Arnaud van Strien a anunțat că în următoarele opt luni IPSO Agricultură va inaugura două noi puncte de lucru: un sediu central la Mogoșoaia și un centru la Roman. Anul viitor, tot la Mogoșoaia, se va deschide un Centru de formare dedicat atât pentru formarea echipelor IPSO, dar și pentru fermieri și pentru utilizatorii de utilaje agricole.
„Al doilea punct important vizează oamenii, echipa. IPSO are acum mai mult de 300 de oameni, repartizați în departamentele de vânzare, piese de schimb și service, din care 28 sunt pe regiunea Timișoara. A fost o investiție nu numai în clădiri, dar mai ales în oameni. O investiție ca aceasta este o certitudine că parteneriatul dintre John Deere și IPSO este unul de durată și pentru următorii ani”, este convins Arnaud van Strien.
Comenzi onorate în 24 de ore
Cu o suprafață totală de 15.000 mp, noul sediu IPSO Agricultură include un show-room, o magazie de piese de schimb și un atelier de service cu o capacitate generoasă, care permite reparația simultană a până la opt utilaje.
„Dorim ca IPSO Agricultură să devină cel mai de încredere partener din piața de profil a zonei de vest din România. Echipa este formată din specialiști foarte bine pregătiți, soluțiile potrivite oricărui fermier, precum și menținerea standardelor înalte de calitate sunt doar câteva dintre atuurile noastre”, a declarat Radu Câmpan, director regional IPSO Agricultură.
Unul dintre serviciile speciale ale IPSO Agricultură din Timiș este posibilitatea de a comanda piese de schimb în regim de urgență. Magazia de piese de schimb a centrului de la Timișoara este legată la magazia centrală de piese a John Deere din Bruchsal (Germania). Astfel, fermierii care comandă o piesă până în ora 15:00, o pot primi în 24 de ore, în orice zonă din vestul țării.
BEDNAR FMT – O NOUĂ FILIALĂ ÎN GERMANIA
Producătorul ceh de utilaje agricole pentru prelucrarea solului se află în continuă expansiune. De altfel, acestă dezvoltare continuă, din ultimii 17 ani, este confirmată de colaborarea strânsă cu fermierii din peste 25 de țări. Portofoliul Bednar s-a extins de la an la an cu produse noi și inovatoare, care sunt continuu adaptate cerințelor fermierilor.
Gama de produse Bednar reflectă cele mai recente tendințe în agricultură, cum sunt cultivatoarele cu lățimi de lucru de la 3 până la 18 m, echipamentele de însămânțare și de fertilizare, mașinile de mulcire și remorcile agricole. Unul dintre cele mai populare utilaje în rândul fermierilor germani este cultivatorul Vibrocultor Swifter, care poate efectua până la opt operații simultan la o singură trecere.
În ultimii doi ani, unitatea de producție de la Rychnov nad Kneznou a fost modernizată în totalitate. Zona de producție are aproximativ 11.000 mp și include o secție de vopsitorie modernă.
La cererea fermierilor din Germania, a luat naștere filiala germană Bednar Deutschland GmbH. Până acum utilajele Bednar au fost expediate direct din Republica Cehă către dealerii din Germania. Prin înființarea reprezentanței Bednar GmbH, producătorul va răspunde direct cererii clienților germani.
Sediul noii filiale Bednar GmbH este în Genthin (regiunea Saxonia-Anhalt), în apropiere de autostrada A2, iar la conducerea societății a fost numit Thomas Wojtalla. Prin această apropiere de clienții germani, Bednar va putea urmări îndeaproape evoluția pieței și își poate consolida cota de piață locală.