Un 2018 excepţional pentru Vest Tract - Revista Ferma
6 minute de citit

Un 2018 excepţional pentru Vest Tract

„2018 a fost un an bun pentru toată lumea, atât pentru vânzătorii de maşini agricoli, dar mai ales pentru fermieri, clienţii noştri. Să sperăm că şi 2019 va fi un an cel puţin la fel de bun, chiar dacă seceta din toamnă a creat unele probleme. Nu văd motive pentru care fermierii ar fi reticenţi în a face achiziţii noi pentru a-şi îmbunătăţi parcul de utilaje”, ne-a declarat Mihai Oană, director Vest Tract.

Andor Olah, Mihai Oană, Sorin Stoia, Sergiu Cristea
În 2018, activitatea Vest Tract a cunoscut o dezvoltare interesantă, atât din punct de vedere al cifrei de afaceri, cât şi în ceea ce priveşte consolidarea şi mărirea echipei: „Am reuşit să tragem unele concluzii. Pentru noi, ca şi importatori oficiali ai tractoarelor McCormick, lucrurile au mers chiar mai bine decât am sperat la începutul anului. Am reuşit să punem în piaţă 50 de unităţi, inclusiv primul tractor X8, cel mai mare din portofoliul nostru de produse. Financiar am reuşit să închidem cu o cifră de afaceri cu 75% peste anul 2017. Şi pentru vânzările de maşini şi utilaje agricole s-a menţinut acelaşi trend ascendent ca şi pentru tractoare. Iar ca o noutate, din 2019 suntem şi importatori oficiali pentru Krone, pentru 6 judeţe”, a spus Mihai Oană.
Desigur dezvoltarea activităţii companiei şi o asemenea creştere a cifrei de afaceri nu ar fi fost posibilă fără dedicare şi efort, dar şi o consolidare a echipei Vest Tract. „Pentru a ne menţine acest ritm de creştere şi în 2019 ne-am extins echipa şi avem acum şi un director vânzări, în persoana lui Sergiu Cristea. Ne punem foarte mari speranţe în această colaborare iar planurile pentru 2019 sunt cel puţin îndrăzneţe: ne propunem un număr de o sută de unităţi tractoare şi dacă se poate să ne menţinem acelaşi trend (procentual) pentru cifra de afaceri. Şi anul acesta venim în sprijinul fermierilor cu un pachet de finanţări, sperăm noi, cel puţin la fel de atractiv cum a fost în 2018”, a afirmat Mihai Oană.

Echipă puternică
Şi în 2018 echipa Vest Tract a continuat să crească. Departamentul comercial este format din 9 sales manageri, coordonată de susţinută de directorul de vânzări. Echipa de service/after sales, condusă de Marian Neagu are acum 8 mecanici care deservesc cu brio toate acţiunile de punere în funcţiune, livrări şi garanţii. De asemenea, au fost extinse şi departamentul de piese de schimb, condus de Ciprian Giurgiu, departamentul finaciar, şi cel de achiziţii şi logistică.
Sergiu Cristea, actualul director de vânzări Vest Tract, vine cu o bogată experienţă în comercializarea de tractoare şi de utilaje agricole. „După o experienţă de peste zece ani într-un domeniu în care practic am vândut un singur brand, am decis să fac un alt pas în carieră şi să accept o nouă provocare alături de o companie care se află în plin avânt şi dezvoltare, dar şi cu o echipă tânără, focusată pe realizări. Am făcut acest pas cu gândul de a dezvolta un brand valoros de tractoare şi sper, în acelaşi timp, să ne îmbunătăţim şi să diversificăm portofoliul de utilaje agricole. În 2019 pornim foarte optimişti la drum. Un drum care clar nu va fi unul uşor dar ne aşteptăm la rezultate foarte bune, atât ca număr de unităţi vândute şi referinţe bune, cât şi de implementuri. Am intrat în această companie spre sfârşitul anului, am avut un prim feed-back din teren ca să cunosc echipa şi am început pregătirea primului trimestru al lui 2019 cu un training specific pe utilaje şi tehnici de vânzări. De asemenea, am planificat o serie de acţiuni pentru anul viitor: demonstraţii, ziua porţilor deschise şi prezenţa la târguri”, ne-a declarat Sergiu Cristea.
Sunt acum în faza de finalizare proiectele pentru construcţia a două noi puncte de lucru, la Biharia, judeţul Bihor şi Luncani, judeţul Cluj iar lucrările de construcţie vor fi demarate în acest an. „Aceste două noi puncte de lucru suntem siguri ca vor aduce nu numai un plus de imagine companiei, dar mai ales că vom reuşi să fim mult mai aproape de fermieri, atât cu partea de vânzări cât şi cu service-ul şi piesele de schimb”, a spus Mihai Oană.

Un portofoliu interesant
Compania Vest Tract, cu sediul în Beregsău Mare este importator McCormick pentru 13 judeţe din vestul şi centrul ţării. Parteneriatul cu McCormick funcţionează foarte bine şi a adus un important capital de imagine companiei, alături de încărcătoarele telescopice Dieci şi maşinile şi utilajele Maschio Gaspardo. De altfel, Vest Tract este unul dintre cei mai buni dealeri ai Maschio Gaspardo în România.
Tractoarele McCormick, cu o tradiţie de peste 150 de ani şi o bogată experienţă de teren, sunt „tractoare fiabile, cu tehnologie de ultimă generaţie, cu modele diversificate, care acoperă nevoile tuturor tipurilor de ferme – mici, mijlocii şi mari. Avem modele cu o putere de până la 310 CP, dar şi modele specifice pentru cultura viţei de vie şi pomi. McCormick este un brand care în timp şi-a arătat valoarea, şi care eu consider că a fost destul de puţin promovat la noi în ţară, adică sub valoarea şi potenţialul pe care le are acest brand”, consideră Sergiu Cristea, director vânzări Vest Tract.
Vest Tract comercializează utilaje Zanon, hedere pentru porumb şi floarea soarelui Capello, remorci agricole Umega (Lituania) Tume – producătorul finlandez de semănători directe în mirişte şi utilaje agricole Agro Masz (Polonia). De cele mai multe ori fermierii doresc să facă achiziţiile într-un timp scurt şi dacă este posibil să vadă utilajele înainte de a lua decizia cumpărării. Un stoc mare de maşini şi utilaje se află permanent în curtea companiei Vest Tract, pentru a face faţă imediat tuturor solicitărilor celor interesaţi.

Un articol publicat în revista Ferma nr. 1/228 (ediţia 1-31 ianuarie 2019)

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →