UMEGA SPC 14 de la Vest Tract, remorca ideală pentru transport - Revista Ferma
6 minute de citit

UMEGA SPC 14 de la Vest Tract, remorca ideală pentru transport

Foto 1UMEGA SPC 14 de la Vest Tract_b

FOTO: De la stânga la dreapta: Emanuel Giurgiu și Adrian Trif – reprezentant vânzări Vest Tract

Un tânăr energic şi dedicat agriculturii, Emanuel Giurgiu, din Romos, jud. Hunedoara, lucrează 380 de hectare pe raza a trei UAT-uri: Romos, Geoagiu și Orăștie. Cultura predominantă este porumbul (125 ha), urmată de floarea soarelui (75-80 ha), grâu (85 ha), rapiță (65 ha) şi lucernă. Terenul este arendat în mare parte.

Anul trecut a fost relativ bun, iar în anul agricol curent „cerealele de toamnă şi rapiţa au o evoluţie bună. La porumb şi floarea soarelui premisele sunt bune, atât pentru recolta viitoare, cât şi în ceea ce priveşte preţurile produselor agricole”, spune administratorul fermei Gabiema Col SRL

 

DOTARE TEHNICĂ CU BANI EUROPENI

Începând din 2008, firma a avut patru proiecte cu fonduri nerambursabile, prin care au fost achiziţionate mai multe ultilaje, dar nevoile de înzestrare tehnică ale fermei sunt încă mari.

Prin ultimul proiect, pe măsura 19.2 (16.4), semnat în 26 decembrie 2020 prin GAL Valea Ampoiului-Valea Mureșului, au fost achiziţionate şi două remorci UMEGASPC14A. Este prevăzută și achiziţia unui şnec de transport cereale, un sistem de termometrie cu sonde automatizate pentru controlul temperaturii, ventilatoare mobile şi altele.

UMEGA SPC 14 de la Vest Tract 2_b


”AM ALES CEL MAI BUN RAPORT CALITATE-PREȚ”

Remorcile Umega vor fi folosite pentru transportul recoltei din câmp până la bază. Golirea se face într-un şnec care alimentează selectorul de cereale. Având o singură combină, fermierul speră ca cele două remorci Umega să suplinească nevoile fermei pentru transport în timpul recoltării. Înainte de întocmirea proiectului, am identificat nevoile noastre. Apoi am solicitat oferte de la diverși furnizori şi le-am selectat pe cele care au corespuns. „Tot timpul am încercat, chiar dacă procedura este mai anevoioasă, să avem discuții cu fiecare dintre furnizori, să cântărim avantajele şi dezavantajele. Nu ne doream să luăm o remorcă cu zeci de mii de euro şi după livrare să constatăm că ne lipseşte o anumită dotare. Ne-am dorit ca remorcile să fie complet echipate şi am ales cea mai bună ofertă raport preţ/calitate”, ne-a declarat Emanuel Giurgiu.

 

CONFIGURARE PERSONALIZATĂ

”Cei de la Vest Tract au fost flexibili şi receptivi în ceea ce priveşte configurarea, astfel că remorcile Umega au toate dotările necesare şi multe alte elemente care la alţi producători sunt opţionale”, a adăugat Emanuel Giurgiu. Spre exemplu, fermierul şi-a dorit remorci cu axă viratoare spate deoarece spaţiul interior de virare este redus şi doar această opţiune permite întoarcerea. De asemenea, posibilitatea de a face descărcarea printr-un şubăr spate, sistemul de frânare hidraulică şi pneumatică pentru siguranţa circulaţiei pe drumurile publice, prelată, platformă cu scară de acces, picior de sprijin hidraulic şi altele completează lista lungă de dotări a remorcilor UmegaSPC14 livrate de Vest Tract.

 

”BANII EUROPENI SUNT ȘANSA NOASTRĂ”

„Şansa noastră sunt aceste proiecte cu fonduri nerambursabile prin care să eliminăm decalajul de înzestrare tehnologică față de alte ferme. Ne-am bucurat de sprijin din partea autorităţilor şi mulţumesc AFIR Hunedoara şi Grupului de Acțiune Locală Valea Ampoiului-Valea Mureșului pentru profesionalism și sprijin. A contat foarte mult pentru noi”, a ţinut să precizeze Emanuel Giurgiu.

Fermierul este interesat de viitoarele alocări de fonduri pentru proiecte, deoarece ferma are nevoie de silozuri pentru depozitare, uscător şi cântar. „Ne dorim şi o combină nouă, performantă, un tractor de mare putere (250-300 CP), o maşină de erbicidat şi altele”, a mai spus Emanuel Giurgiu.

 UMEGA SPC 14 de la Vest Tract 1_b


UMEGA SPC 14 – DATE TEHNICEî

Este o remorcă agricolă cu benă tip monococă, basculabilă spate, cu sarcină utilă de 14 tone. Standard, volumul util este de 18 mc, iar cu ajutorul înălţătoarelor de 30 cm, volumul util este extins la 21 mc.

Remorca Umega SPC 14 are două axe tandem, cu axa spate viratoare şi şasiul principal şi şasiul suplimentar al benei realizate integral din profile de oţel (tip tub închis).

Bascularea spate se face cu ajutorul unui cilindru hidraulic montat central, sub benă. Oblonul spate este cu deschidere hidraulică, dar descărcarea se poate face şi prin şuberul spate.

UMEGA SPC 14 de la Vest Tract 3_b

Umega SPC 14 are sistem de frânare pneumatic, dublu circuit, Haldex Automat LSV+0,4 S şi sistem hidraulic de frânare.

Alte dotări: prelată cu bara de rulare laterală şi platformă de vizitare cu scară, picior de sprijin hidraulic, bară de protecţie spate din oţel, lămpi de iluminare şi anvelope 500/60 R22,5 BKT FL630.

Putere necesară tractor: 140 CP.

 

Emanuel Giurgiu_b

Vest Tract a dat dovadă de seriozitate, atât în negocierile purtate, astfel încât am reuşit să ne încadrăm în buget, cât şi în ceea ce privește respectarea întocmai a specificațiilor contractuale şi a termenelor de livrare. Ceea ce în perioada actuală este un mare plus – EMANUEL GIURGIU, Fermier din jud. Hunedoara

 

PESTE 40 DE ANI EXPERIENŢĂ

Remorcile şi semiremorcile Umega au o capacitate de la 3,5 până la 30 de tone şi, prin cele peste 50 de modele diferite disponibile, pot satisface nevoile oricărei ferme. Remorcile şi semiremorcile Umega au sistem de basculare pe una, două sau trei fețe şi pot fi folosite pentru transferul (transbordarea) cerealelor cu ajutorul sistemului de descărcare rapidă, pentru transport şi împrăştiat gunoi, etc. Peste 80% din producţia de remorci și semiremorci este exportată în țările europene.

Vest Tract a început colaborarea cu producătorul lituanian Umega în urmă cu peste patru ani şi este unic importator pentru România de anul trecut.

Alături de remorcile UMEGA, portofoliul Vest Tract include tractoarele McCormick, utilajele Krone pentru producerea furajelor, utilaje pentru prelucrarea solului, semănat şi erbicidat Maschio Gaspardo, tocători Zanon, remorci furajere şi încărcătoare telescopice Faresin, semănători Tume, headere Capello, maşini pentru erbicidat Bargam şi altele.

Vest Tract oferă clienţilor săi un suport real atât în alegerea produsului potrivit pentru nevoile lor, suportul tehnic pe parcursul utilizării lor și consultanță financiară.

 

FIRMA VEST TRACT SRL – SPECIALIZATĂ ÎN COMERCIALIZAREA DE ECHIPAMENTE AGRICOLE

Compania Vest Tract face eforturi continue pentru a crește. La momentul actual suntem activi în cele 13 județe (Timiș, Arad, Caraș-Severin, Hunedoara, Bihor, Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Bistrița-Năsăud, Cluj, Mureș, Sibiu și Alba) iar anul acesta vom demara lucrările de construcții pentru punctele de lucru din Biharia și Luncani.

Cu 10 reprezentați zonali și 12 servisări, firma Vest Tract vă stă la dispoziție atât pentru informații și oferte cât și pentru suport tehnic la toate utilajele din gama noastră.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →