5 minute de citit

Tractorul MF 6713 S, compact şi de mare putere

„Înţelepciunea” acestei zicale ne-a fost confirmată, încă o dată, şi de către Aurel Nieş, crescător de vaci din Şicula, jud. Arad. Aşa cum am scris şi într-unul din numerele trecute ale revistei Ferma, fermierul a cumpărat în urmă cu trei ani o presă de balotat second-hand, după care un încărcător nou Weidemann 1380 şi alte utilaje pentru furaje: o coasă şi o greblă Krone, remorcă tehnologică Kongskilde VM10 şi o maşină pentru înfoliat baloţi Wolagri, toate de la Tehnodiesel. Iar ultimele achiziţii ale fermierului, de la aceeaşi companie, au fost un tractor Massey Ferguson 6713S cu încărcător frontal Stoll şi o presă de balotat Massey Ferguson RB3130.

 Aurel NieÈ™ È™i Tractorul Massey Ferguson 6713 S_b

Un partener care nu te lasă la greu

Aurel Nieş senior şi-a respectat întotdeauna cuvântul dat şi apreciază această calitate şi la oamenii şi, implicit, la companiile cu care lucrează. Atunci când a rămas în pană cu primul utilaj cumpărat de la Tehnodiesel, presa de balotat second-hand, compania i-a oferit un alt utilaj pentru perioada campaniei. Poate că pentru companie nu a fost un efort deosebit, dar fermierul a salvat o coasă.

Orice fermier ştie că pentru ca un utilaj să fie cu adevărat de folos, în primul rând aceasta trebuie să funcţioneze atunci când e nevoie de el şi mai ales în campanie. „Chiar dacă cumperi scule bune, problemele pot să apară oricând. Ce te faci când ai fânul pe câmp, vezi norul şi vine ploaia? În campanie maşina trebuie să mergă continuu”, ne-a spus Aurel Nieş senior.

 

Simplu, fără multe „hârtii”, cu încredere

După ce au „bătut palma”, procedurile de achiziţie au fost simple, Tehnodiesel s-a ocupat de toate procedurile, inclusiv cele financiare, un alt „punct forte” apreciat de către beneficiar: „Eu cu hârtiile sunt duşman mare. Dacă aş sta cu lucrul cum stau cu hârtiile, aş fi muritor de foame. Nu am vreme pentru hârtii. La lucru merg cu drag”, ne-a spus Aurel Nieş senior. Tocmai de aceea şi ultima achiziţie a fost făcută prin credit direct de la furnizor: „am cumpărat în rate direct de la Tehnodiesel, fără credit bancar. Plătesc datoria la termenele fixate, eşalonat, în trei ani, iar dacă o să am bani, plătesc mai repede. Nu este acelaşi lucru ca şi cum aş merge la bancă”.

 Foto 3 Aurel Nies si Karl Mauch_b

Aurel Nieş Senior şi Karl Mauch la standul Tehnodiesel de la Agromalim


Producerea furajelor

Principala activitate din fermă este producerea furajelor. Pentru aceasta, fermierul cultivă lucernă, orz, triticale şi porumb pentru siloz şi boabe. De asemenea, toate cele 33 de hectare de păşune arendate de la primărie au fost supraînsămânţate cu un amestec de plante furajere (golomăţ, lolium, festuca şi trifoi roşu) şi produce fân. Animalele sunt întreţinute pe stabulaţie liberă, cu furajare din stoc.

Anul acesta, seceta pedologică a făcut şi mai dificilă producerea de furaje.

 Aurel Nies la standul TEHNODIESEL_b

„Echipa Tehnodiesel este formată din oameni serioşi, toţi, dar mai ales domnul Mauch, patronul companiei. Se cunoaşte că este a treia generaţie de vânzători de utilaje agricole şi cunoaşte foarte bine viaţa fermierilor.” – AUREL NIEŞ SENIOR, Crescător de vaci de lapte în jud. Arad


Teren fragmentat

 

La toate aceste greutăţi se adaugă şi faptul că terenul lucrat de către Aurel Nieş este foarte fragmentat. Cele 98 de hectare de teren sunt pe aproape tot atâtea parcele. Cea mai mare parcelă, arendată, are 9,9 ha, următoarele au 4,6 ha şi 1,4 ha, iar restul sunt tot mai mici… până la cea de 0,03 ha. „Avem terenul arabil răsfirat pe o rază de peste 5 km în jurul fermei. Până merg de la o parcelă la alta, aş cosi două parcele. Terenurile bune sunt lucrate de către proprietari, oamenii le-au păstrat, au vândut sau au arendat terenurile mai slabe şi pe cele mai departe de sat”, ne-a spus Aurel Nieş.

De anul acesta, cu tractorul Massey Ferguson 6713S şi presa de balotat MF RB3130, atât cositul, balotarea, cât şi transportul furajelor au mers ca „unse”, la fel şi pregătirea terenului pentru culturile de toamnă.

 

Putere concentrată într-un tractor compact

În ferma familiei Nieş mai sunt alte trei tractoare mai vechi, diverse mărci, inclusiv UTB-ul românesc. Atunci când s-a hotărât să cumpere un nou tractor, cei doi fermieri şi-au dorit un tractor puternic şi compact, adică uşor de manevrat în fermă şi suficient de puternic pentru lucrările mai grele din câmp. Alegerea făcută, tractorul MF 6713 S, s-a dovedit a fi soluţia câştigătoare!

Tractoarele MF din seria 6700 S sunt potrivite pentru fermierii care doresc un utilaj de mare putere într-o maşină compactă.

 Tractorul MF 6713 S_b


Puncte forte la tractorul Massey Ferguson 6700


Principalele atuuri ale tractorului Massey Ferguson 6700 sunt:

• Motorul AGCO Power cu 4 cilindri, de 4,4 litri (135CP) dezvoltă o putere suplimentară de până la 20 CP cu ajutorul sistemului de gestionare al puterii (EPM);

• SistemulSCR„Totul într-unul”, care respectă standardul de emisii Stage V, nu necesită întreținere şi reduce costurile de exploatare;

• Transmisie Dyna-6 precisă și ușor de utilizat;

• Maneta Power Control pentru controlul a până la 8 funcții;

• Cabină cu suspensie mecanică activă care îmbină confortul cu simplitatea;

• Ampatament de 2,67 m ce oferă tracțiune și stabilitate;

• Raza de virare 9,5 m ce oferă o bună manevrabilitate;

• Capacitate mare de ridicare spate, de poate ajunge până la 9.600 kg;

• Sistem de ridicător față integrat (IFLS) ultra-rezistent.

 

DATE DE CONTACT TEHNODIESEL

DN 6, KM 10, Jud. Timiş RO307041

Dudeştii Noi, România

T: +40 (0) 256 378003;

info@tehnodiesel.com;

www.tehnodiesel.com.

 

 

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →