Titan Machinery are tehnologia viitorului - Revista Ferma
3 minute de citit

Titan Machinery are tehnologia viitorului

În cadrul webinarului „Tehnologii și soluții digitale pentru creșterea profitabilității în fermă”, Octavian Matei, directorul departamentului Agricultură de precizie din cadrul Titan Machinery România, a expus oferta companiei în acest sector. Prezentarea tehnică a fost structurată în trei părţi:

• AFS Connect – noul concept al producătorului Case IH care vizează agricultura de precizie şi integrarea sistemelor informatice ale tractorului cu utilajele/implementele cu care lucrează.

• Inteligenţa utilajelor: şi utilajul trebuie să aibă un „grad de inteligenţă suficientă” pentru a înţelege sistemul tractorului și pentru a executa o lucrare cât mai corectă.

• Smart Farm – proiect unic pentru gestionarea unei culturi de grâu prin metode inteligente.

 AFS_Connect_Tablet_Field_b


Interconectare cu AFS Connect

Dacă în urmă cu numai câţiva ani „tractorul autonom” prezentat de către Case IH părea un concept „SF”, acum lucrurile s-au schimbat şi „putem să spunem că avem în momentul de față tractoare care au o inteligență aproape de autonomie. Chiar dacă pare o tehnologie a viitorului de neînțeles, aceasta nu este decât un pas normal de evoluție”, a spus Octavian Matei.

Advanced Farming Systems (AFS) Connect reprezintă sisteme avansate de agricultură care sunt conectate în acelaşi timp. Practic, toate datele generate de către computerele tractoarelor sunt interconectate într-o platformă (Connect), unde această informaţie este acumulată. ”Ne referim la parametrii de lucru şi de funcţionare ai tractorului, inclusiv datele care includ service-ul şi cele care ţin de sistemul de autoghidare. Toate aceste date pot fi folosite pentru managementul flotei, al culturilor şi implicit pentru managementul fermei”, declara specialistul în agricultura de precizie.

 

5 ani garanţie

Facilităţile AFS Connect sunt incluse în dotarea standard a tuturor tractoarelor (de peste 150 CP) şi a combinelor Case IH, iar Titan Machinery România oferă o garanţie de 5 ani pentru orice tractor şi combină Case IH dotate cu AFS Connect. „În acest fel nu vrem altceva decât să garantăm de fapt fiabilitatea și tehnologia AFS Connect”, a adăugat Octavian Matei.

 Magnum_AFS_Connect_Tractors_02_b


Repetabilitate asigurată prin reţeaua RTK

Există o singură soluţie în agricultură pentru a avea repetabilitate la fiecare lucrare, în fiecare anotimp – un semnal GPS de precizie. Managementul de fermă și al utilajelor inteligente nu poate să se realizeze fără o precizie de autoghidare suficientă. Titan Machinery este prima companie din România care a investit și a dezvoltat o rețea proprie de semnal de precizie RTK+ cu o acuratețe de 2,5 centimetri şi cu repetabilitate.

Titan Machinery oferă echipamente de ghidare și poziționare ce utilizează tehnologia RTK+, compatibile cu o gamă variată de utilaje agricole inteligente: Sulky – pentru aplicarea cu rată variabilă a îngrăşămintelor şi pentru semănat, precum şi semănători Väderstad.

un articol de GHEORGHE GHIŞE

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →