TERMEN PRELUNGIT pentru AGRICULTURA ECOLOGICĂ. Cum pot fi depuse cererile! - Revista Ferma
3 minute de citit

TERMEN PRELUNGIT pentru AGRICULTURA ECOLOGICĂ. Cum pot fi depuse cererile!

Potrivit unui proiect de modificare a Ordinului MADR nr. 1253/2013 pentru aprobarea regulilor privind înregistrarea operatorilor în agricultura ecologică, publicat de MADR pe 15 aprilie 2020, „pentru anul 2020, termenul de înregistrare a operatorilor în sistemul de agricultură ecologică se prelungeşte până la data de 15 iunie inclusiv.

De asemenea, producătorii agricoli, unitățile de producție de acvacultură ecologică, procesatorii, importatorii, exportatorii şi comercianţii de produse ecologice se pot înregistra la direcțiile agricole județene (DAJ) astfel:
a) personal, prin una din următoarele modalități:

  • – depunerea documentelor în format fizic;
  • – transmiterea documentelor în format electronic;
  • – transmiterea documentelor prin poștă sau fax;

b) prin asociaţiile profesional legal constituite în domeniul agriculturii care îndeplinesc condiţiile menţionate la alin. (22 ), în situaţia în care operatorul optează pentru această variantă. Asociaţiile pot înregistra operatorii prin depunerea documentelor în format fizic la DAJ sau transmiterea documentelor în format electronic, utilizând semnătura electronică a asociaţiei.

Modificările au fost făcute pentru conformarea cu restricţiile impuse de ordonanţele militare emise de autorităţile române în contextul stării de urgenţă instituite din cauza pandemiei de Covid-19.

Pentru producătorii din sectorul vegetal şi zootehnic care se înregistrează pentru prima dată în sistemul de agricultură ecologică, pentru cei care accesează măsuri din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală și/sau Programul operațional pentru pescuit şi pentru operatorii care îşi încep activitatea după termenul limită, termenul de înregistrare rămâne 15 decembrie.

legume-bio-ecologice_b

Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

CUM NE PUTEŢI CONTACTA. În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi Agroinfo.

Cisteste si...

Recomandările redacției

Witness P*S – taurul Simmental de 206.000 de euro!

În vârstă de aproximativ unsprezece luni, Witness P*S este cel mai scump taur din rasa Simmental vândut vreodată la o licitație în Bavaria. Taurul recordist este fiul lui Wirbelwind-P*S, a fost crescut de Christiane Böhm

taur Witness PS Witness P*S - taurul Simmental de 206.000 de euro!
Ultimele articole
Comportament natural pe pardoseli antiderapante Nu ignorați pododermatitele!

Nu ignorați pododermatitele!

V-ați întrebat ce legătură există între comportament, productivitate și sănătatea ongloanelor la vacile de lapte? Statisticile arată că o vacă […]

Citește mai multe știri →