3 minute de citit

Sute de vaci ucise și furate din Israel. Șefi de fermă nevoiți să apere și să îngrijească înarmați animalele rămase!

Vaci ucise cu salbaticie in sudul Israelului Sute de vaci ucise și furate din Israel. Șefi de fermă nevoiți să apere și să îngrijească înarmați animalele rămase!

Fermierii sunt şi ei victimele războiului care a izbucnit zilele trecute în sudul Israelului, unde un atac brutal şi lipsit de orice moralitate al grupării teroriste Hamas a luat total prin surprindere statul evreu.

Printre atrocităţile pe care le-am putut vedea zilele acestea în comunităţile din jurul Fâşiei Gaza, unde luptătorii Hamas şi-au concentrat atacurile în dimineaţa zilei de 7 octombrie, când a izbucnit conflictul, se numără şi imaginile a sute de vaci capturate de terorişti şi strămutate în enclava situată pe coasta de est a Mării Meditarane. Multe dintre animale fuseseră mitraliate şi ucise în fermele din kibutz-urile şi aşezările israeliene.

În faţa acestor evenimente fără precedent, întreaga populaţia israeliană s-a mobilizat exemplar pentru a face faţă situaţiei cumplite prin care trece ţara şi a ajuta locuitorii din zona cea mai afectată de conflict. Spre exemplu, Dudik Lanyado, şeful exploataţiei zootehnice din Kibbutz Kalia, pe care echipa Ferma trebuia să o viziteze săptămâna viitoare, s-a deplasat imediat în sud, mai precis în Nahal Oz, una dintre cele mai distruse aşezări de incursiunea Hamas de sâmbăta trecută. Acesta auzise că nu mai are cine să hrănească vacile din kibbutz întrucât proprietarii şi îngrijitorii fuseseră cu toţii ucişi. Un act de curaj, bunătate şi dragoste pentru animale.

Pe măsură ce Israelul a redobândit controlul asupra teritoriului invadat de militanţii palestinieni, a ieşit la iveală amploarea atacurilor pe care aceştia le-au comis asupra populaţiei evreieşti. Nu doar oameni dar şi animale, inclusiv vaci, au fost pur şi simplu măcelărite. Pe canalele de social-media circulă imagini cu efective mari de vaci care mărşăluiesc pe străzile din Gaza, unde au fost aduse animalele furate din localităţile israeliene aflate în proximitatea teritorială a eclavei.

Cu o suprafaţă de aproximativ 370 de kilometri pătraţi şi o populaţie de 2,3 milioane de locuitori, Fâşia Gaza este supusă unei blocade terestre, aeriene şi maritime, din cauza atacurilor repetate ale mişcării Hamas, care deţine controlul total asupra acestui teritoriu încă din 2007. Armata israeliană şi-a retras unilateral trupele din Gaza în anul 2005 şi a evacuat toate aşezările agricole evreieşti pe care Israelul le-a creat în anii de ocupaţie.

Foto credit: Amir Tibon (X/Twitter)

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →