Summit Agro a lansat TRIKA EXPERT - un PRODUS UNIC pe PIAŢA din România! - Revista Ferma
5 minute de citit

Summit Agro a lansat TRIKA EXPERT – un PRODUS UNIC pe PIAŢA din România!

Au fost alături cultivatori de porumb, de cartof, de legume şi de soia, reprezentanţi ai Asociaţiei Producătorilor de Porumb din România, ai ICDA Turda, ai Asociaţiei Donau Soja. „Aceasta este lansarea pe piaţă a Trika Expert pentru fermieri. Pentru distribuitori am lansat deja produsul în urmă cu o lună, atunci când am sărbătorit 20 de ani de activitate pe piaţa din România”, a declarat Silviu Caimac, director de marketing Summit Agro România. Prima parte a evenimentul a inclus prezentarea portofoliului de produse al companiei, fără a dezvălui însă ceea ce a urmat.

meci-box-trika_b

Pentru a demonstra puterea insecticidului de sol Trika Expert a fost pus în scenă un meci de box între granula de insecticid şi dăunător. După 3 runde, câştigătorul detaşat a fost granula de insecticid Trika Expert. Iar trei dintre cei care au pariat pe efectul Trika Expert au plecat acasă cu produsul câştigător. Doi dintre câştigători au fost reprezentanţi ai ICDA Turda.
„Trika Expert este un insecticid cu aplicare la sol, care înglobează tehnologia inovatoare de ultima generaţie – tip G Plus. Oferă protecţie şi energie radiculară în aceeaşi granulă. Substanţa activă este lambda cihalotrin 4g/kg pe suport nutritiv. Are un efect de starter foarte bun, microgranulele înglobează substanţa activă şi suportul nutritiv (azot 7% şi fosfor 35%)”, a prezentat Silviu Caimac.
Trika Expert este un insecticid unic, granulat, cu aplicare la sol ce conţine în aceeaşi granulă şi îngrăşământ microgranulat starter (azot 7%, fosfor 35%). Formularea acestuia – tip G Plus este unică atât în România, cât şi la nivel european. Substanţa activă – lambda cihalotrin, în concentraţie de 0,4% este una dintre cele mai eficiente şi cu efect de durată dintre toţi piretroizii de pe piaţă. Unicitatea produsului constă în amestecul dintre un insecticid şi îngrăşământ, mai ales ca acestea sunt formulate în aceeaşi granulă.
Dimensiunea uniformă şi redusă a granulelor face ca fosforul să fie disponibil la rădăcinile nou-formate şi astfel să fie asimilabil aproape în totalitate. Produsul se aplică la semănat şi creează un halou în jurul rădăcinilor pentru a preveni atacul multor dăunători (viermi sârma, larve de Diabrotica, buha semănăturilor şi cărăbuşul de mai) la un număr de peste 40 de culturi.

Pentru a avea rezultate şi în platformele din România, Summit Agro România şi APPR au bătut palma pentru a folosi insecticidul Trika Expert în toate platformele de testare a porumbului înfiinţate de Asociaţie, acolo unde există microgranulator, a anunţat Silviu Caimac.

doroftei-si-dima_b

Pentru a menţine aceeaşi linie a campinilor din box, seara s-a încheiat cu apariţia campionului României la box, Leonard Doroftei.

Prezentarea modului de acţiune şi rezultatele testelor efectuate în Italia a fost realizată de Pietro Querzola, director internaţional de dezvoltare la Sipcam Oxon Italia, producătorul Trika Expert. „Am lansat astăzi un produs ce conţine o tehnologie unică atât în România, cât şi la nivel european: Trika Expert. Compania noastra, Sipcam Oxon, are o experienţă îndelungată cu insecticidele de sol şi îngrăţămintele starter. Acest produs unic este rezultatul anilor de cercetare şi investiţiilor făcute pentru a oferi un produs ce va ajuta fermierii să-şi protejeze culturile şi să obţină şi un spor de producţie. Rezultatele testărilor noastre la foarte multe culturi sunt foarte bune şi fermierii se pot baza pe un produs ce le va aduce în final un câştig în bani şi timp”, a declarat Pietro Querzola.

Frank Liebe, drector de marketing strategic al Sumi Agro Europe a prezentat povestea de succes a lansării Trika Expert în Franţa, precum şi rezultatele testărilor efectuate la institutul Arvalis pentru cultura porumbului şi a cartofului: „Compania Sumi Agro Europe are acord de distributie exclusivă din partea partnerului strategic – Sipcam Oxon a Trika Expert în ţările în care este prezentă. În 2015, Trika Expert a fost lansat în Bulgaria – prima ţară din cadrul companiilor din Sumi Agro. Apoi, în 2016 a urmat lansarea de către Sumi Agro Franţa. În ambele ţări a fost un real succes.
Astăzi, în România, Summit Agro este a treia companie care lansează pe piaţă un produs unic, ce combină în aceeaşi granulă un insecticid eficace şi cu durată lungă de acţiune cu un îngrăşământ starter şi cu efect biostimulant. Acest produs va aduce multe beneficii fermierilor, ajutându-i să practice o agricultură modernă şi inovatoare”.

Pe langa Trika Expert, Summit Agro România vine în întâmpinarea fermierilor în 2017 cu încă 6 fungicide noi, printre care Granuflo 80 WG (singurul produs pe bază de tiram în vegetaţie), Grisu şi Lieto, erbicidul Barracuda (mesotrione 100 g/l), dar şi cu un nou îngrăşământ – BrasiPro – produs recomandat şi pentru agricultura ecologică.

Despre rezultatele obţinute în ţările unde deja a fost lansat produsul vom scrie pe larg în ediţia din luna martie a revistei Ferma.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →