Studiu: SARS-CoV-2 NU SE RĂSPÂNDEŞTE prin animalele de la FERMĂ - Revista Ferma
3 minute de citit

Studiu: SARS-CoV-2 NU SE RĂSPÂNDEŞTE prin animalele de la FERMĂ

Se presupune că noul coronavirus SARS-CoV-2 provine de la lilieci şi a dus la o pandemie. Diverse institute de cercetare din întreaga lume investighează dacă poate infecta şi alte specii de animale. Institutul Friedrich Loeffler ( FLI ) a început în urmă cu câteva săptămâni studii de infectare pe porci, pui, lilieci şi dihori.

Rezultatele iniţiale arată că liliecii şi dihorii sunt susceptibili la infecţia cu SARS-CoV-2, dar porcii şi puii nu sunt.

Experimentele făcute de FLI arată că dihorii pot fi infectaţi eficient cu SARS-CoV-2, înmulţesc bine virusul şi îl transmit altor specii. Animalele au înmulţit virusul în principal în zonele superioare ale tractului respirator, dar nu au prezentat simptome ale bolii. Aceasta oferă un model de infecţie care ar putea ajuta la testarea vaccinurilor şi a medicamentelor împotriva SARS-CoV-2.

Porcii şi puii nu pot transmite Coronavirusul
Animalele din ferme adesea sunt în contact cu oamenii. Prin urmare, porcii şi puii au fost testaţi pentru sensibilitatea la SARS-CoV-2. S-a examinat dacă animalele infectate înmulţesc agentul patogen şi prezintă simptome ale bolii. Mai mult, s-au efectuat teste pentru a determina dacă aceştia pot excreta agentul patogen şi astfel pot prezenta un risc potenţial pentru om. În condiţiile testului, s-a descoperit că nici porcii şi nici puii nu sunt susceptibili de a fi infectaţi cu SARS-CoV-2. Conform cunoştinţelor acumulate de oamenii de ştiinţă până în prezent, acestea nu sunt afectate de virus şi, prin urmare, nu prezintă niciun risc potenţial pentru om.

pasari-si-porci-bunastare_b

Potrivit agrarheute.de, FLI evaluează în prezent toate datele. Rezultate complete despre efectele noului virus corona asupra animalelor sălbatice şi animalelor de la fermă sunt aşteptate la începutul lunii mai.

Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

  Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

  CUM NE PUTEŢI CONTACTA. În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi Agroinfo


Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →