Startec - echipamente versatile şi polivalente - Revista Ferma
5 minute de citit

Startec – echipamente versatile şi polivalente

În ultimii ani, tot mai multe maşini de semănat, dar şi utilajele pentru prelucrarea solului sunt dotate opţional (sau standard) cu echipamente pentru distribuţia îngrăşămintelor microgranulate. Avantajele utilizării unor astfel de utilaje sunt de necontestat, dar pentru aceasta nu este nevoie obligatoriu de un utilaj nou sau de alt utilaj. Compania Startec oferă fermierilor posibilitatea să facă „upgrade” la semănătoarea (sau utilajul) pe care deja îl au în curte, prin adaptarea unui kit pentru aplicarea localizată a îngrăşămintelor.

 Startec- echipamente versatile ÅŸi polivalente (1)_b

Peste 20 de ani de experienţă

Încă din 1998, Startec produce sisteme de distribuţie pentru îngrăşăminte lichide şi microgranulate, adaptate pentru o gamă variată de utilaje de prelucrare a solului, semănători de păioase şi semănători de precizie, prăşitori şi alte utilaje. „Startec are o îndelungată experienţă şi s-a specializat în producerea sistemelor de aplicare localizată şi a celor electronice de control. Toate aceste echipamente sunt produse la comandă („custom made”) şi personalizate în funcţie de cererea clientului” ne-a declarat Marius Mitra, reprezentant Startec în România.

Tot ceea ce trebuie să facă fermierul este să transmită tipul utilajului, modelul şi producătorul, iar de la Startec va primi o ofertă tehnică (echipamentul de distribuire şi sistem de prindere) pentru utilajul său.

 Marius Mitra la EIMA 2021_b

„Există cerere pentru echipamente cu aplicarea localizată a îngrăşămintelor lichide, montate pe utilaje pentru prelucrarea solului sau independente. Tot mai mulţi fermieri folosesc sau doresc astfel de dispozitive echipate cu sisteme simple, electrice sau mai complexe, cu monitorizare şi control ISOBUS.” – MARIUS MITRA, Reprezentant Startec în România


Kituri personalizate

Kiturile şi echipamentele pentru aplicarea localizată a îngrăşămintelor lichide sau microgranulate produse de către Startec beneficiază de o proiectare atentă şi de un grad ridicat de compatibilitate cu multe tipuri de maşini agricole. Kiturile pentru distribuirea îngrăşămintelor Ecofert, Mikro și Starsol sunt concepute pentru a putea echipa mai multe tipuri de maşini agricole şi pot aplica mai multe produse în acelaşi timp.

În funcţie de natura fertilizanţilor distribuiţi, bazinele pot fi din inox – pentru materialele granulate sau din fibră de sticlă/PVC, pentru cele lichide. De obicei, bazinele pentru materialele granulate sunt plasate pe implement, iar cele pentru lichide sunt dispuse frontal, pe tractor. De asemenea, sistemele de distribuire pentru îngrăşăminte lichide pot fi echipate cu tipuri diferite de duze ce pot fi adaptate fiecărui utilaj. 

 

Diversitatea echipamentelor

Compania italiană produce inclusiv sisteme pentru introducerea de insecticide în baloţi, în timpul balotării (direct din balotieră), pentru a proteja baloţii de fân împotriva insectelor.

Piața a crescut în mod constant pentru acest tip de aplicații produse de Startec. Ca urmare a numeroaselor solicitări, „compania a dezvoltat noi unități de control, mai avansate, automate şi care permit o monitorizare mai ușoră a operațiunilor din câmp. Ele permit efectuarea unor operațiuni suplimentare la activitatea principală, ceea ce oferă economii importante de timp şi de efort”, ne-a declarat Eleonora Sut, director vânzări Startec.

 Startec- echipamente versatile ÅŸi polivalente (2)_b


Compatibilitate ISOBUS

În ultimul an, Startec a dezvoltat un sistem compatibil ISOBUS care permite aplicarea mai multor tipuri de produse în același timp, aşa cum a spus Eleonora Sut: „Suntem una dintre primele companii din lume care producem astfel de sisteme ce permit distribuția mai multor produse în același timp. De exemplu, poate fi distribuit un îngrășământ lichid starter şi un produs microgranular, ceea ce este noutate în piaţă. Oferim astfel noi soluții pentru agricultura de precizie şi tehnologia de semănat şi distribuţie a îngrăşămintelor, care reprezintă, de fapt, viitorul agriculturii”.

 Livio Sut, administrator Startec, alături de fiica sa Eleonora Sut_b

Livio Sut, administrator Startec, alături de fiica sa Eleonora Sut


Controlul calităţii

Componentele kiturilor şi ale sistemelor de distribuţie şi încorporare a îngrășămintelor, precum şi sistemele electronice sunt produse în fabrica Startec. Producţia internă („in house”) a majorităţii componentelor scurtează „lanţul” dintre furnizor – Startec – şi utilizatorul final – fermierul. Totodată, dacă după livrare, în timpul utilizării este nevoie de piese de schimb, sau dacă sunt necesare adaptări ulterioare sau apar unele disfunţiuni, Startec poate să răspundă rapid oricărei cereri, fără a mai apela la furnizori terţi.

 Startec- echipamente versatile ÅŸi polivalente 2_b


Rețea națională de dealeri

Reţeaua de dealeri locali Startec acoperă tot teritoriul naţional: „Toate echipamentele şi kiturile Startec sunt disponibile fermierilor din România. Sistemele de distribuţie pentru îngrășământ microgranulat sau lichid pot fi montate pe orice model de semănătoare sau utilaj de prelucrarea solului (discuri, scarificatoare, etc.), iar fermierii pot să apeleze cu încredere și li se va face o ofertă personalizată”, ne-a asigurat Marius Mitra.

 

Detalii suplimentare găsiți pe site-ul companiei: www.startecitaly.com

 

un articol de

GHEORGHE GHIȘE

Cisteste si...

Recomandările redacției

Witness P*S – taurul Simmental de 206.000 de euro!

În vârstă de aproximativ unsprezece luni, Witness P*S este cel mai scump taur din rasa Simmental vândut vreodată la o licitație în Bavaria. Taurul recordist este fiul lui Wirbelwind-P*S, a fost crescut de Christiane Böhm

taur Witness PS Witness P*S - taurul Simmental de 206.000 de euro!
Ultimele articole
Comportament natural pe pardoseli antiderapante Nu ignorați pododermatitele!

Nu ignorați pododermatitele!

V-ați întrebat ce legătură există între comportament, productivitate și sănătatea ongloanelor la vacile de lapte? Statisticile arată că o vacă […]

Citește mai multe știri →