6 minute de citit

Sola şi Ovlac sunt vârful de lance al SAM

SOLA Prosem de la SAM_b

Deşi anul trecut a fost unul dificil pentru majoritatea fermierilor români şi, implicit, pentru toţi actorii implicaţi în sectorul agricol,SAM(Smart Agro Machines) a reuşit să îşi menţină ritmul de dezvoltare şi să realizeze o cifră de afaceri chiar puţin mai bună decât în 2019.

“Aceasta denotă faptul că majoritatea fermierilor au realizat că agricultura nu stă în loc şi, în ciuda efectelor pandemiei, pentru a produce eficient, trebuie să lucrezi cu tehnică agricolă modernă şi să faci permanent investiţii. Dacă fermierul nu produce, nu avem ce pune pe masă”, apreciază Ciprian Popa, administrator Smart Agro Machines.

 

În curând, locație nouă

Aflată în al şaselea an de activitate, compania SAM se pregăteşte să se mute într-o locaţie nouă, la intrarea în localitatea Biharia, tot pe drumul Oradea – Satu Mare, practic la 1 km distanţă de locaţia actuală. La noul sediu urmează să fie construită o clădire administrativă cu birouri, service şi depozit de piese de schimb.

 

Companie 100% românească

Companie cu capital integral românesc, SAMşi-a diversificat continuu portofoliul de maşini agricole şi echipamente oferite fermierilor din zona de nord-vest a ţării. Alături de binecunoscutele branduri Sola, Ovlac, Versatile, Rostselmash, Agrifac şi Steyr, compania oferă utilaje pentru toate categoriile de fermieri de la: Solis, Ermo, Agromehanika, Wielton, Romsan, Expom, Mecanica Ceahlău, Eurospand, Sfoggia, Ziegler, Optigep, Celli, Enorossi, Agrimec, Antti şi Cosmo.

Ciprian Popa SAM _b

Partenerii spanioli (Sola și Ovlac – n.r.) ne susţin prompt, atât cu traininguri de specialitate pentru oamenii de vânzări şi service, cât şi în teren, direct la clienţii noştri – CIPRIAN POPA, Administrator Smart Agro Machines

 

TENDINŢELE PIEŢEI DE UTILAJE

La noi, piaţa utilajelor agricole nu este saturată, tendinţa este evident de creştere. “Fermierii se documentează permanent şi îşi doresc să aducă în fermele lor tehnică şi tehnologii cât mai avansate, pentru a-şi uşura munca şi a scurta timpii de lucru. Evoluăm cu toţii, astfel că şi fermierii, chiar şi cei cu suprafeţe mici, au început să cumpere utilaje noi, dotate modern, cu computere, GPS-uri, etc”, observa administratorul Smart Agro Machines.

Munca echipei SAM dă roade

 

Teritoriul acoperit deSAM, în detaliu, cuprinde judeţele: Bihor, Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Alba, Sibiu, Hunedoara, Arad, Timiş şi Caraş-Severin. “Acoperim toată zona de nord-vest a ţării cu o echipă formată din 10 angajaţi, din care 4 manageri regionali de vânzări (Bihor, Satu Mare, Cluj și Timișoara) şi ne dorim să fim cât mai aproape de nevoile fiecărui fermier. De asemenea, avem parteneri şi dealeri în toată ţara, cu care menținem o bună colaborare comercială pentru vânzarea brandurilor pentru care suntem importatori unici. Le mulțumim tuturor fermierilor şi clienţilor noştri pentru că am ajuns la acest nivel de dezvoltare şi pentru încrederea lor. Totodată, mă bucur să văd că munca echipeiSAMdă roade”, ne-a declarat Ciprian Popa.

SAM Versatile 370_b

 

Branduri de top în portofoliul SAM

Maşinile de semănat Sola şi utilajele Ovlac continuă să fie unele dintre cele mai de succes produse din portofoliul SAM. Colaborarea cu producătorii spanioli Sola şi Ovlac, precum şi cu Marius Mitra, reprezentantul acestora în România, decurge firesc şi creşte de la an la an. “Începutul de an este promiţător şi avem încredere în echipa SAM care ne-a dovedit că este mereu alături de fermieri. Oferim finanțare direct de la producător, atât la Sola cât și la Ovlac, pe 5 ani cu dobânda de 1,8%” a precizat Marius Mitra, reprezentant Sola şi Ovlac în România.

SAM semanatoare_b

Utilajele Sola şi Ovlac au câteva particularităţi care le fac unice. De exemplu, semănătorile de precizie Sola au o cameră de vid brevetată, care se roteşte împreună cu discul de porumb sau de floarea-soarelui, reducând la minim frecarea şi producerea de curent electrostatic (acesta ţine boabele lipite pe disc, după “tăierea” vidului). Astfel, precizia de semănat este de 100% chiar şi la viteze mari, de până la 12 km/h cu modelele convenţionale şi de până la 15 km/h la modelele Elektra (cu distribuţie electrică şi variabilă, atât pentru seminţe, cât şi pentru îngrăşăminte.

Dintre utilajele Ovlac pentru prelucrarea solului, cele mai căutate sunt plugurile din gama Mini – dedicate pentru o arătură la adâncime mică şi ideale pentru încorporarea resturilor vegetale, astfel încât să accelereze descompunerea acestora.

 

Feedback bun

 

Semănătorile Sola şi utilajele Ovlac permit lucrul în regim normal de funcţionare pentru un minim de 4-5 ani, fără investiţii suplimentare. Ca urmare, şi feedback-ul primit de la fermierii care le utilizează este unul deosebit de bun. Cel mai mult este apreciată rezistenţa şi calitatea utilajelor, ceea ce le conferă o durată de viaţă mare. “Deşi noi avem permanent piese de uzură (şi nu numai) pe stoc, în valoare de câteva mii de euro, nu avem cui să le vindem, deoarece numărul de reparaţii în primii ani de funcţionare este foarte mic. Fermierii au înţeles cât este de important să nu scoţi bani din buzunar pentru piese încă din primul an de lucru cu un utilaj”, a menţionat Ciprian Popa.

 

Consultanţă şi finanţare

SAMare oameni bine pregătiţi pentru a acorda consultanţă şi finanţare în achiziţia de utilaje, precum şi găsirea soluției potrivite pentru fiecare fermă. Totodată, compania oferă pachete cu dobânzi subvenţionate începând de la 0%, prin partenerii finanţatori.

“Seriozitatea şi promptitudinea echipei ne-a adus în atenţia multor fermieri şi am reuşit să fim prezenţi în tot mai multe ferme din ţară. Rog fermierii, parteneri sau viitori parteneri, să privească cu încredere în viitorul agriculturii, iar noi, echipaSAMpromitem să le fim alături cu servicii, tractoare şi utilaje de ultimă generaţie. Dorim să lucrăm alături de fermieri, ca să ducem agricultura ţării la următorul nivel!”, a încheiat Ciprian Popa.

Informaţii suplimentare: 0723.255.644; e-mail: office@s-a-m.ro; www.s-a-m.ro

 

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Ferma lumina credit foto iStock 1162244809 Vladimir Zapletin Ferme cu lumina stinsă!

Ferme cu lumina stinsă!

Fermierii români depun armele. Preţuri mici, datorii mari, speranţe deşarte… Fiecare zi aduce tot mai multă deznădejde şi într-un final […]

Citește mai multe știri →