Sfaturi pentru primii pași în agricultura biologică. Interviu VIDEO cu Paolo Barchetta - Revista Ferma
2 minute de citit

Sfaturi pentru primii pași în agricultura biologică. Interviu VIDEO cu Paolo Barchetta

Pentru a avea succes tranziţia la agricultura biologică trebuie pregătită din timp, atât în ceea ce înseamnă combaterea principalelor buruieni şi a dăunătorilor problemă, rotaţia culturilor, dar şi pregătirea solului. Sfaturi utile pentru fermierii care doresc să „intre” în cultura biologică găsiţi în cartea lui Paolo Barchetta.

„Agricultura Biologică” vol. 1 și 2 pot fi achiziționate de aici https://www.mondobio.eu/carte/

Paolo Barchetta recomandă celor care doresc să treacă la agricultura biologică „să aibă mai înainte un proiect serios, nu este suficient să mergi la APIA şi să ceri documentele, să faci actele şi gata. Nu trebuie să intrăm în agricultura bio pentru subvenţia suplimentară – trebuie să fim noi convinşi că facem ceea ce trebuie şi să avem respect pentru mediu”.

Pentru a avea succes, orice fermier trebuie să parcurgă o perioadă de cercetare în ferma proprie pentru a cunoaşte foarte bine:

• Populaţiile de buruieni periculoase: pălămida (Cirsium arvense), pirul (Agropyron repens), costrei (Sorghum halepense) şi multe altele. Acestea trebuie rezolvate înainte, printr-un erbicid total.

• Bolile şi insectele: ce se poate îmbunătăţi şi ce insecte trebuie protejate.

Cartea este structurată în două volume.

1. Primul volum atrage atenţia asupra unor aspecte precum: structura solului, buruieni, boli şi dăunători.

2. În volumul doi abordează îmbunătăţirile funciare, pentru că „noi italienii suntem bolnavi: dacă avem o băltire, atunci acolo pierdem bani”, spune autorul. Trebuie să facem o investiţie serioasă pentru combaterea băltirilor. Dacă este o problemă serioasă cu apa, atunci putem face chiar şi un lac pentru colectare. De asemenea, în orice fermă este nevoie de biodiversitate şi sunt anumite specii care trebuie atrase în fermă pentru utilitatea lor.

„Agricultura Biologică” vol. 1 și 2 pot fi achiziționate de aici https://www.mondobio.eu/carte/

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →