2 minute de citit

Semănătoarea Kuhn Aurock 6000

Aurock 6000 este destinată însămânţării de culturi în condiţii minime de prelucrarea solului sau de semănat. Versatilitatea semănătorilor este impresionantă.
Aurock 6000 este disponibilă în două versiuni: cu un singur dozator (R) şi un alt model cu unitate de dozare dublă (RC). Cu această a doua variantă (RC) este posibil să se amestece două soiuri (varietăţi) în aceeaşi unitate sau să se semene pe rânduri diferite şi cu o gestionare separată a adâncimii. Versiunea cu un singur dozator (R) are un rezervor de seminţe cu o capacitate de 3.500 litri, iar versiunea cu dozare dublă (RC) are o capacitate de 5.000 litri. Necesarul de putere al tractorului este de 180 CP.
În faţa semănătorii sunt plasate două rânduri de discuri. Există opţiunea discurilor ondulate cu diametrul de 460 mm, pentru a prelucra şi amesteca solul (pregătit în prealabil) sau un disc cu diametrul de 430 mm pentru tăierea reziduurilor.
Alinierea unităţii de semănat cu discurile de deschidere este menţinută printr-un punct central de pivotare între bara de brăzdare şi şasiu. Aceasta permite plasarea cu exactitate a seminţelor în brazdă chiar şi atunci când se lucrează în pantă sau în colţurile parcelelor.
Designul modular permite instalarea opţională a unui disc integrat de tăiere cu presiune reglabilă, pentru a permite semănătorii să funcţioneze în toate tipurile de sol. Roţile de transport sunt poziţionate între discul de deschidere şi bara de brăzdare, iar roţile de presare au diametrul de 900 mm.
Aurock 6000 este compatibilă ISOBUS şi poate fi dotată cu terminalele CCI 1200 sau CCI 50.

Kuhn Aurock 6000_b

Articol publicat în revista Ferma nr. 11/238 (ediţia 15-30 iunie 2019)

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →