Se închide fabrica de lactate din Miercurea Ciuc! Lactalis: ”Este o nouă etapă de organizare!” - Revista Ferma
2 minute de citit

Se închide fabrica de lactate din Miercurea Ciuc! Lactalis: ”Este o nouă etapă de organizare!”

criza de lapte in Ucraina Se închide fabrica de lactate din Miercurea Ciuc! Lactalis: ”Este o nouă etapă de organizare!”
Credit foto @canva.com/Albert

Grupul francez Lactalis România, cel mai mare producător din industria lactatelor din România, care deține branduri precum Zuzu, Albalact, Covalact de Țară și LaDorna intră într-o nouă etapă de organizare, motiv pentru care va închide producția în unitatea din Miercurea Ciuc, în paralel cu o consolidare a investițiilor sale în celelate 4 mari fabrici din România.

”Am investit peste 60 de milioane de euro în ultimii 5 ani în România, iar pentru anul în curs avem planificate investiții de peste 13 milioane de euro. Aceste investiții ne vor permite să fim mai competitivi și să ne diversificăm în continuare portofoliile de produse, în beneficiul final al consumatorilor români”, a declarat Onur Barim, directorul general al Grup Lactalis România pentru economica.net

Reprezentanții Grupului dau asigurări că această decizie nu va afecta portofoliul de produse al brandurilor Lactalis România. Sortimentele de lactate produse la Miercurea Ciuc vor fi realizate în continuare în celelalte fabrici.

În unitatea din Miercurea Ciuc a Grupului își desfășoară activitatea 95 de angajați. Ei vor avea acces la măsurile compensatorii și la toate beneficiile prevăzute în contractul colectiv de muncă pentru procedura concedierii colective.

Fabrica din Miercurea Ciuc a Lactalis a intrat în portofoliul grupului în 2016, în urma achiziției întregului pachet de acțiuni Covalact SA de la fondul de investiții SigmaBleyzer, pentru 40 de milioane de euro. Urmare a aceleiași tranzacții, Lactalis a devenit atunci și proprietarul unei fabrici din Sf Gheorghe.

În ultimii ani, Lactalis România a dublat exportul produselor românești, în prezent produse fabricate în România precum brânză cottage, cremă de brânză și lapte UHT fiind comercializate de Lactalis pe numeroase piețe externe, din Orientul Mijlociu până în Europa de Vest.

CITEȘTE ȘI: Ne asigurăm acum doar 35% din autoconsumul de lapte și produse din lapte!

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →