Salamul de Sibiu pune România pe harta exporturilor de alimente! A ajuns deja pe rafturile din SUA! - Revista Ferma
3 minute de citit

Salamul de Sibiu pune România pe harta exporturilor de alimente! A ajuns deja pe rafturile din SUA!

Salam de Sibiu Agricola Salamul de Sibiu pune România pe harta exporturilor de alimente! A ajuns deja pe rafturile din SUA!
Credit foto @Agricola Bacău

Salamul de Sibiu AGRICOLA IGP a devenit primul aliment românesc de origine animală exportat pe piața americană, după o întrerupere de mai multe zeci de ani a liniei de schimburi comerciale bilaterale pe acest segment, se arată într-un comunicat al producătorului.

Câștigător a nenumărate premii internaționale de gust și calitate, Salamul de Sibiu AGRICOLA IGP a ajuns, în ultimele zile ale lunii martie, pe rafturile magazinelor din SUA.

Drumul pentru exportul peste Ocean al acestui produs românesc nu a fost unul tocmai simplu, însă la această dată se poate numi pe drept cuvânt O MARE REALIZARE, deoarece își extinde astfel parcursul său international.

„Această realizare dovedește încă o dată faptul că REUȘITA este întotdeauna posibilă doar dacă oamenii care o inițiază și o pun în operă sunt profesioniști, vizionari, temerari sau, cum se spune uneori prin regiunea Moldovei, suficient de încăpățânați pentru a face realitate din ce a fost odată vis – apreciază Cristian Călin, Managerul de comunicare al Grupului Agricola.

Acesta este un rezultat de palmares, deocamdată, însă PRIMUL nu poate fi decât unul! Agricola este un «pionier» în piața cărnii de pasăre și a produselor din carne românești – în ultimii 20 de ani a inovat și a generat multe trenduri în care s-au înscris și alți producători. În acest caz, Salamul de Sibiu AGRICOLA, recunoscut la nivel european, a devenit un AMBASADOR autentic pentru piața SUA. Pot spune astfel că Salamul de Sibiu AGRICOLA IGP este primul care scrie istorie modernă, iar acesta este meritul întregii echipe de la SALBAC, companie a Grupului de firme Agricola, care de-a lungul anilor a fost un etalon pentru toți”.

În ultimele zile ale lunii martie, prima livrare de Salam de Agricola IGP a trecut de depozitul vamal de intrare în SUA, iar astăzi este deja pe rafturile magazinelor.

Începând cu 2014, AGRICOLA a înaintat o cerere de solicitare pentru acreditare SUA și abia în septembrie 2021 am primit vizita oficială din partea Departamentului de Agricultura (USDA) – serviciul de inspecție și siguranță alimentară, unde am «trecut» etapa finală specifică procesatorilor.

”Ne-am aliniat în integralitate la toate condițiile impuse pentru obținerea certificării de export SUA, evident cu eforturi și costuri aferente, însă acest proiect de acreditare a produselor crud-uscate nu ajungea cu succes la final, dacă nu am fi fost monitorizați, sprijiniți și ajutați în armonizarea legislațiilor, pas cu pas, de către conducerea și echipele de specialitate ale Autoriății Naționale și Județene Sanitar Veterinare, cărora le multumim!”, declară Angelica Șmil, Director general SALBAC SA.

Exportul Salamului de Sibiu AGRICOLA în piața SUA reprezintă o carte de vizită importantă pentru companie și brandul AGRICOLA.

”Considerăm, odată ajunși aici, că merităm pe deplin să fim pe mesele consumatorilor de peste Ocean. Este un vis devenit realitate, după mai mulți ani în care am investit resurse, efort și multă, multă consecvență”, arată Grigore Horoi, Președintele Grupului de firme AGRICOLA.

CITEȘTE ȘI: România are 11 produse protejate în Uniunea Europeană iar cea mai recentă certificare IGP a primit-o ”Pita de Pecica”.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →