Robotul care strânge singur baloţii din câmp - Revista Ferma
2 minute de citit

Robotul care strânge singur baloţii din câmp

Compania americană Vermeer testează prototipul unui robot de adunat baloţii cilindrici din câmp. Noua maşină autonomă, numită Bale Hawk (Şoimul baloţilor), economisește timp și forță de muncă.

Vermeer_autonomous_bale_mover_b


3 baloți și 600 kg/transport

Conceptul este în curs de a fi brevetat, nefiind făcute publice detaliile tehnice. Dar se ştie că robotul utilizează senzori pentru a localiza poziţia fiecărui balot şi dispune de un program care îi permite să planifice o rută pentru a-i ridica.

Bale Hawk este acţionat de un motor Deutz, dotat cu șenile (din cauciuc) şi are un sistem cu benzi din cauciuc pentru a încărca baloții pe cadrul de transport. Prototipul a fost testat cu succes pentru transportul a trei baloţi în greutate de până la 600 kg fiecare.

 

Practic, rapid, ușor

Deoarece are o greutate de sub 3 tone (fără încărcătură), producătorul nord-american apreciază că acest concept ușor este o soluție şi pentru a reduce compactarea cauzată în timpul colectării baloților care se face în mod tradițional folosind un tractor sau un încărcător telescopic.

„Echipa noastră este dedicată dezvoltării de modalități practice de a ajuta fermierii să profite la maximum de forța de muncă disponibilă și de timpul pe care îl au în teren. Lucrăm pentru a identifica soluții pe care producătorii nici măcar nu îşi dau seama că sunt posibile”, a declarat Kent Thompson, managerul de dezvoltare R&D al Vermeer.

Tehnicienii Vermeer continuă lucrările de dezvoltare a acestui proiect.

 

50 de baloţi în 50 de minute

Pentru a celebra aniversarea a 50 de ani la inventarea şi producerea primei prese pentru baloţi rotunzi, Jason Andringa, preşedinte şi CEO Vermeer, a acceptat provocarea de a realiza 50 de baloţi în 50 de minute cu ajutorul unei presei autopropulsate. Această „demonstraţie de forţă” a companiei a fost realizată pe aceeaşi parcelă de teren unde în urmă cu 50 de ani a fost testată prima presă de balotat pentru baloţi rotunzi produsă de Vermeer.

 

un articol de GHEORGHE GHIȘE

Cisteste si...

Recomandările redacției

Witness P*S – taurul Simmental de 206.000 de euro!

În vârstă de aproximativ unsprezece luni, Witness P*S este cel mai scump taur din rasa Simmental vândut vreodată la o licitație în Bavaria. Taurul recordist este fiul lui Wirbelwind-P*S, a fost crescut de Christiane Böhm

taur Witness PS Witness P*S - taurul Simmental de 206.000 de euro!
Ultimele articole
Comportament natural pe pardoseli antiderapante Nu ignorați pododermatitele!

Nu ignorați pododermatitele!

V-ați întrebat ce legătură există între comportament, productivitate și sănătatea ongloanelor la vacile de lapte? Statisticile arată că o vacă […]

Citește mai multe știri →