Revista Ferma, partener media al Concursului Internaţional de Vinuri - Revista Ferma
2 minute de citit

Revista Ferma, partener media al Concursului Internaţional de Vinuri

pnvv m Revista Ferma, partener media al Concursului Internaţional de Vinuri

Competiţia se va desfăşura, ca în fiecare an, sub patronajul Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului (O.I.V.) fiind unul din cele 16 concursuri înscrise în 2009 pe site-ul oficial al prestigioasei organizaţii.

Pentru a facilita o cât mai numeroasă participare, organizatorii au decis ca taxele de înscriere a probelor în competiţie să rămână la acelaşi nivel cu cele de la ediţia precedentă a Concursului.

Ziarişti în juriu, ca observatori

Organizatorii Concursului Internaţional de Vinuri de la Bucureşti au stabilit ca, anul acesta, din fiecare juriu de degustare, alături de cei şapte membri degustători, să facă parte şi un reprezentant al presei de specialitate.

Aceştia vor fi desemnaţi de către “Clubul Presa de Vin” din rândul jurnaliştilor cu notorietate şi experienţă în domeniu şi nu vor avea drept de jurizare, ei reprezentând însă o garanţie în plus a obiectivităţii şi imparţialităţii jurizării Concursului.

Logo VinVest

CONTACT

Detalii despre Concursul Internaţional de Vinuri – ediţia 2009 găsiţi accesând pagina web www.vinromania.ro. De asemenea, înscrierea în concurs se poate face şi on-line.


CE SPUN ORGANIZATORII…

“Ajuns la cea de-a VI-a ediţie, Concursul Internaţional de Vinuri de la Bucureşti reprezintă cel mai important punct de referinţă pentru vinul românesc în competiţia cu cel internaţional. Datorită dezvoltării, de la o ediţie la alta, a manifestării, avem certitudinea că acest eveniment deosebit de important pentru România vitivinicolă marchează ţara noastră ca reper pe harta mondială a vinului.

Dorinţa noastră este ca prin acest concurs să redefinim tradiţia românească în producerea vinurilor de calitate, să prezentăm vinul şi piaţa vinului românesc în lume”.

DATE STATISTICE EDIŢIA 2008

– 47 participanţi înscrişi din: Italia, Germania, Grecia, Bulgaria, Chile, Republica Moldova, Spania, Africa de Sud, Noua Zeelandă, Uruguay, Australia şi România
– 250 probe înscrise în concurs
– 75 de medalii din care 39 aur şi 36 de argint
– au fost înscrise 15 probe de vinotecă, jurizate separat, care au câştigat 5 medalii
– juriul a fost format din personalităţi şi specialişti în domeniu din: Austria, Belgia, Canada, Franţa, Germania, Marea Britanie, Ungaria şi România
– vinurile româneşti au obţinut 51 de medalii (68% din totalul medaliilor)

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →