4 minute de citit

Pulverizatorul Pantera 4503

Elementul de bază al Pantera 4503 cu autopropulsie constă în motorul Deutz cu 6 cilindri şi cu o putere nominală de 218 CP. Dotat cu turbocompresor şi cu răcire intermediară a aerului de supraalimentare, noul motor are performanţe deosebite şi asigură, datorită modului inteligent ECO de control, un consum minim de combustibil. Dacă, totuşi, este necesară o putere suplimentară, de exemplu atunci când se lucrează pe pante abrupte, atunci se poate folosi modul POWER.
Pantera 4503 îndeplineşte cerinţele privind emisiile de gaze de evacuare Etapa 5 şi, pentru o post-tratare a gazelor de eşapament, AMAZONE se bazează pe recircularea gazelor de eşapament cu catalizator de oxidare diesel şi filtru de particule diesel. În timpul funcţionării, filtrul de particule diesel se regenerează continuu. Cu ajutorul injecţiei DEF (fluid evacuare Diesel – AdBlue), catalizatorul SCR reduce nivelul de oxid de azot. Noul rezervor AdBlue de 20 de litri este poziţionat aproape de rezervorul de motorină, ce are capacitatea de 230 de litri. Consumul de AdBlue este de aproximativ 2,5% din consumul de combustibil.
Aflat sub capota din partea stângă, SmartCenter este ascuns împreună cu vasul de inducţie şi staţia completă de operare, alături de porturile pentru umplerea prin aspiraţie.

Amazone Pantera 4503_b

Noul Comfort-Pack 1 şi terminalul Twin 3.0
Utilizarea Comfort-Pack 1 pe noul Pantera, împreună cu terminalul Twin 3.0 (aflat în partea de jos a panoului operatorului) fac ca funcţionarea maşinii să fie şi mai confortabilă. Varianta standard include opţiunea de oprire automată a umplerii pentru umplerea prin aspiraţie. Opţional, această funcţie este, de asemenea, disponibilă şi pe portul de umplere bowser. Nivelul de umplere dorit poate fi introdus fie din cabină prin intermediul terminalului ISOBUS, fie de jos, cu ajutorul staţiei operator prin terminalul TwinTerminal.
În timpul aplicării, comanda agitatorului reglează intensitatea de agitare în funcţie de nivelul la care este umplut rezervorul. După aplicare, Comfort-Pack facilitează curăţarea automată care poate fi controlată complet, la distanţă, din cabina maşinii.
Alternativ, Pantera poate fi echipată şi cu Comfort-Pack 2, care include o pompă suplimentară de apă proaspătă. Cu acest pachet, maşina poate fi curăţată continuu prin intermediul pompei suplimentare de apă proaspătă, iar în timpul procedurii de umplere prin aspiraţie, rezervorul de apă proaspătă poate fi umplut în plus faţă de rezervorul de pulverizare a lichidului.

Pliere inteligentă şi rapidă a braţului
Acum, opţional, pentru Pantera, este disponibil noul dispozitiv de control ContourControl, cu limitarea activă a pendulului SwingStop pentru braţul cu o lăţime de până la 40 m. În plus, braţele Super-L2 şi noile braţe Super-L3 – împreună cu dispozitivul de control al braţului ContourControl – includ noul sistem Flex-fold. Noul Flex-fold face ca procedura de pliere să fie cu 40% mai rapidă. Datorită acestei plieri inteligente a braţului, perioadele neproductive în timpul schimbărilor de teren pot fi reduse considerabil. Cu noua orientare activă ContourControl, AMAZONE oferă o tehnologie inovatoare, care satisface toate cerinţele privind vitezele de operare mai mari şi cea mai mare precizie în timpul aplicării.
ContourControl permite, de asemenea, vârfurilor braţului să se prindă sub partea orizontală şi, astfel, să menţină distanţa exactă până la suprafaţa ţintă. În timp ce ContourControl este excelent în ceea ce priveşte mişcarea braţului pe verticală, SwingStop optimizează mişcarea pe orizontală cu braţele mai largi. Acţionarea instantanee şi braţele hidraulice cu acţionare precisă asigură, desigur, viteze operaţionale mai mari în timpul aplicării. În cazul folosirii duzelor electrice individuale AmaSelect, se obţine cel mai înalt grad de precizie pentru pulverizare.
În plus faţă de modificările la sistemul de evacuare, sistemul inovator de ghidare a braţului şi sistemul Comfort-Pack, Pantera 4503 are şi alte modificări şi îmbunătăţiri, cum sunt noile compartimente de stocare anti-praf de sub scara de acces în cabină şi noi lămpi cu LED-uri în spate.

 

Un articol publicat în revista Ferma nr. 8/235 (ediţia 1-14 mai 2019)

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →