Protecţia activă a solului cu Koralin - Revista Ferma
3 minute de citit

Protecţia activă a solului cu Koralin

Koralin Lemken_b

„Muncim în echipă, alături de fermieri şi avem programe personalizate astfel încât clienţii noştri să fie mulţumiţi. Toate programele de dezvoltare ale Lemken sunt orientate spre agricultura durabilă a viitorului”, a reafirmat Nicola Lemken, proprietarul businessului de familie,ataşamentul companiei pentru inovaţie şi munca în echipă.

Alături de Koralin, un exemplu în acest sens sunt și maşinile Steketee pentru combaterea mecanică a buruienilor.

 

Prelucrare completă, la mică adâncime

Koralin 9 este un gruber (cultivator hibrid) destinat prelucrării la „super-suprafaţă” a solului, la o adâncime de 3-5 cm, cu o mare adaptabilitate la profilul și denivelările solului, are consum redus de combustibil şi viteză mare de lucru.

Cultivatorul Koralin este alcătuit dintr-o combinaţie de instrumente care acţionează pe verticală şi orizontală pentru prelucrarea solului, cu risc scăzut de blocare şi cerinţe reduse de tracţiune. Koralin realizează tăierea superficială a materiilor organice şi prelucrarea solului pe toată lățimea de lucru, cu întreruperea acțiunii capilare, cu un control precis al adâncimii de lucru şi consistenţă chiar şi în condiţii de teren accidentat. Acestea sunt principalele atuuri ale noului utilaj.

 

Păstrarea apei în sol

Koralin este destinat prelucrării superficiale a terenului după recoltare (dezmiriştire) şi acţionează prin mărunţirea resturilor vegetale, distrugerea samulastrei şi a buruienilor în vegetaţie, precum şi prin încorporarea seminţelor în sol, în vederea stimulării germinaţiei acestora.

Noul cultivator-hibrid Koralin 9 de la LEMKEN protejează solul împotriva eroziunii și stimulează capacitatea sa de reținere a apei.

 

Un utilaj complex cu utilizare deloc complicată

Aşa cum a fost descris de către specialiştii Lemken, Koralin este „un utilaj complex şi complicat, dar a cărui utilizare este simplă şi deloc complicată”. Conceputul dezvoltat de Lemken include o baterie dublă de discuri, urmată de trei rânduri de sape/dălţi („labă de rață” sau delta), un rând de gheare pentru uniformizare şi în final un tăvălug „flat roller bar”.

Atât discurile (cu diametrul de 510 mm), cât şi dălţile de tăiere sunt ataşate individual de cadru. Discurile pre-taie solul pe verticală pe aceeaşi linie cu vârful sapelor (dălţilor), care la rândul lor continuă apoi prelucrarea şi tăierea pe orizontală a solului. De asemenea, dispunerea la un interval de 300 mm a dălţilor, care care au o lăţime de 380 mm, permite prelucrarea integrală pe orizontală a solului pe întreaga lăţime de lucru a utilajului.

Utilajul dispune de un sistem de control precis al adâncimii, separat pentru bateria de discuri, cât şi pentru dălţile cu acţiune orizontală. Acest concept nou de control al adâncimii de lucru se bazează pe roțile centrale de sprijin și de transport şi pe roata frontală.

Noul cultivator hibrid de la Lemken este disponibil în două variante, cu lăţimi de lucru de 6,6 m şi 8,4 m. 

Cisteste si...

Recomandările redacției

Witness P*S – taurul Simmental de 206.000 de euro!

În vârstă de aproximativ unsprezece luni, Witness P*S este cel mai scump taur din rasa Simmental vândut vreodată la o licitație în Bavaria. Taurul recordist este fiul lui Wirbelwind-P*S, a fost crescut de Christiane Böhm

taur Witness PS Witness P*S - taurul Simmental de 206.000 de euro!
Ultimele articole
Comportament natural pe pardoseli antiderapante Nu ignorați pododermatitele!

Nu ignorați pododermatitele!

V-ați întrebat ce legătură există între comportament, productivitate și sănătatea ongloanelor la vacile de lapte? Statisticile arată că o vacă […]

Citește mai multe știri →