2 minute de citit

Preţul dovlecilor pentru Halloween deja sare de 5 lei

dovleac111 b Preţul dovlecilor pentru Halloween deja sare de 5 leiNoi, românii, am adoptat două sărbători americane: Valentine’s Day sau Ziua Îndrăgostiţilor ( 14 februarie ) şi Halloween ( 31 octombrie ), o sărbătoare de origine celtică, transplantată peste Oceanul Atlantic de irlandezi.

De Ziua Îndrăgostiţilor, fermierii români nu prea au ce să vândă, eventual flori cultivate în solar, însă de Halloween, ei ies pe piaţă cu … fireşte, dovleci sau tărtăcuţe, cum li se mai spune. Preţul dovlecilor a sărit deja de 5 lei, după cum arată anunţurile de vânzare publicate pe platformele comerciale on line.

Maria, un vânzător pe olx.ro, anunţă: ”vând dovleci decorativi pentru Halloween. Preţuri începând de la 5 lei, în funcţie de dimensiune”. Iată, pentru Maria dimensiunea chiar contează! A dovlecilor, la ce v-aţi gândit, ştrengarilor?!

Florin, din Braşov, vinde dovlecii din ferma sa cu ”3 lei”, fără să precizeze dacă preţul vizează bucata sau kilogramul. Descrierea mărfii este însă destul de amănunţită şi încurajatoare: ”avem de vânzare dovleci de Halloween, un hibrid destinat pentru această sărbătoare. Are o coajă subţire, perfectă pentru sculptat şi un miez uşor de îndepărtat (nu sunt foarte grei). Dovlecii sunt de toate mărimile”.

Eugen face o ofertă mai clară: ”vând dovleci de Halloween sau pentru consum, la 3-4 kg. Preţul este de 2 lei /kg”. Prin urmare, un dovleac poate ajunge la 8 lei.

Unii ofertanţi au ridicat ştacheta: 250 de lei pentru un dovleac deja pregătit pentru Halloween. ”Noi îţi venim în ajutor direct cu dovlecii frumos sculptaţi şi decoraţi pentru tine. Dovlecii sunt făcuţi doar pe comandă, astfel comanda se plasează cu minim 2 zile înainte, iar modelul dovlecelului poate fi ales de către tine sau ne poţi lăsa să îţi oferim o sugestie potrivită pentru ocazia ta” sună un anunţ care promovează produsul finit, să zic aşa.

Dar cine îl poate împiedica pe un fermier român să ia cuţitul şi să pregătească cu mâna lui un dovleac pentru Halloween? Scobeşti trei găuri şi preţul tărtăcuţei creşte de cinci ori! Păi nu e afacere?

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Ferma lumina credit foto iStock 1162244809 Vladimir Zapletin Ferme cu lumina stinsă!

Ferme cu lumina stinsă!

Fermierii români depun armele. Preţuri mici, datorii mari, speranţe deşarte… Fiecare zi aduce tot mai multă deznădejde şi într-un final […]

Citește mai multe știri →