Povestea "La grădina Ritei" - Revista Ferma
2 minute de citit

Povestea „La grădina Ritei”

Ştiam, de pe internet, despre existenţa grădinilor cu paturi supraînălţate aşa că, în primăvara anului 2013, le-am făcut cadou surorilor mele o grădină de acest tip. S-au îndrăgostit instantaneu iar Rita, una dintre surori, a intuit imediat oportunitatea unei afaceri în domeniul legumelor văzând uşurinţa în exploatarea acestei grădini, mai ales că ea lucrase pe timpuri la serele Timişoara. A renunţat la micul ei business din oraş şi s-a dedicat în exclusivitate cultivării legumelor şi florilor în acest sistem.

La gradina Ritei_b

Observând că acest concept are succes şi printre vecinii mei, majoritatea înfiinţându-şi câte o casetă mică de legume, atât eu, cât şi Rita am simţit nevoia să promovăm la nivel naţional acest sistem. Aşa a apărut grădina demonstrativă şi filmuleţele care promovează acest concept. Deoarece Rita nu are totuşi baza teoretică necesară pentru a disemina informaţii tehnologice, am apelat la Casiana, un cadru didactic pasionat de grădinărit, care se ocupă şi de legumicultură în solar şi în propria grădină.

Casiana Mihut la gradina Ritei_b

Din primăvara acestui an, am început să postăm filmuleţele care promovează acest sistem pe pagina de Facebook şi de Youtube “La grădina Ritei”. Instantaneu, filmuleţele au avut un mare succes, majoritatea depăşind 100.000 de vizualizări pe Facebook, iar unul a depăşit chiar 1 milion de vizualizări, ceea ce ne determină ca la anul să dezvoltăm acest proiect sub umbrela Ferma Media Grup.

Beneficiile grădinii cu paturi supraînălţate

  • datorită aleilor înierbate sau protejate cu folie şi scoarţă, se poate intra chiar şi după ploaie, fără a te murdări;
  • în primii doi ani lipsesc aproape cu desăvârşire buruienile, deoarece în paturi se pune un mix de turbă, gunoi de grajd;
  • prin introducere în grădină a florilor, acest spaţiu poate fi un loc de relaxare şi odihnă; în plus, florile ademenesc şi polenizatorii.

Ne găsiți pe paginile de Facebook și Youtube sub numele de „La grădina Ritei”.

Până data viitoare vă dorim spor în toate!

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →