Piaţa tractoarelor în UE - Revista Ferma
4 minute de citit

Piaţa tractoarelor în UE

În următoarele două mari pieţe, Italia şi Marea Britanie, piaţa a cunoscut o scădere minoră (mai puţin de 1%) a înregistrărilor de noi tractoare. Spania este piaţa vest-europenă cu cea mai mare creştere (7,8%) a cererii în 2016. În celelalte state europene, cererea a variat de la o scădere de -28%, în Ungaria, până la o creştere de 73% în Croaţia.

Fendt
Vânzările de tractoare în Europa au înregistrat o scădere în primele două trimestre ale anului 2016, urmată de o creştere semnificativă în trimestrul trei. O apreciere remarcabilă a vânzărilor s-a înregistrat în luna septembrie, ca urmare a modificării cerinţelor legale privind emisiile de gaze pentru tractoarele cu puterea între 75 şi 175 CP şi cu motoare Stage IIIB, ce ar fi trebuit să fie înregistrate înainte de 1 octombrie 2016. În consecinţă, această creştere oarecum artificială din septembrie a fost urmată de o scădere bruscă în trimestrul patru.

Ce game de putere au preferat fermierii europeni?
Scăderea generală a vânzării de tractoare nu se aplică tuturor categoriilor de utilaje. În 2016, au fost vândute mai multe tractoare cu o putere sub 50 CP decât în 2015. De asemenea, a fost observată o creştere a vânzărilor de tractoare cu o putere de peste 250 CP şi a celor cu o putere de 150-175 CP.
Piaţa pentru tractoare şi combine agricole din Europa este analizată în mod regulat de către Asociaţia Europeană a producătorilor de maşini agricole – CEMA. „La începutul anului 2017, aşteptările industriei pentru anumite ţări ca Germania şi Franţa continuă să rămână precaute, în timp ce în alte pieţe, cum ar fi Marea Britanie şi Spania, sunt semne încurajatoare de creştere. Suntem încântaţi să vedem că barometrul lunar CEMA a devenit din nou pozitiv, pentru prima dată în ultimii doi ani”, a declarat Matthew Foster (Case IH), noul preşedinte al CEMA – Grupul Senior Executive pentru tractoare mari şi combine agricole, ales în în această funcţie în unanimitate, în sedinţa din 22 decembrie 2016. Foster va prezida CEMA în următorii trei ani şi a preluat funcţia de la Christoph Wigger, vicepreşedinte de vânzări şi marketing pentru Regiunea 2 de la John Deere. Matthew Foster este vicepreşedinte Case IH responsabil pentru Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EAME).
Nu a fost prezentată încă o estimare a vânzărilor din 2017, dar experţii economici ai asociaţiilor membre ale CEMA se aşteaptă ca cererea globală să rămână stabilă.

 

AGCO – TREI LUNI DE CREŞTERE
Vânzările nete ale grupului AGCO au crescut cu 6,9% în ultimele trei luni ale anului 2016, ajungând la 2,1 miliarde de dolari. În 2016, AGCO a realizat vânzări totale de aproximativ 7,4 mld dolari, în scădere cu cca. 0,8% comparativ cu 2015. „Anul trecut a fost dificil din cauza reducerii continue a cererii de pe piaţa mondială pentru utilaje agricole. Recolta record de cereale în SUA, combinată cu producţia bună din Europa şi Brazilia, a condus la creşterea stocurilor de cereale şi reducerea preţurilor pentru produsele agricole”, a explicat Martin Richenhagen, preşedinte şi CEO AGCO. Cererea şi vânzările s-au redus în toate pieţele importante, în America de Nord şi Europa de Vest scăderile fiind semnificative.
În zona EAME (Europa, Africa, Orientul Mijlociu), vânzările nete au crescut cu 3,5% anul trecut, în comparaţie cu 2015. Creşterea vânzărilor în Marea Britanie şi statele nordice a fost compensată de un declin în Africa, Germania şi Franţa. Aceasta din urmă a fost puternic afectată de producţia foarte mică de grâu.
AGCO se aşteaptă la o creştere uşoară a cererii de maşini agricole în America de Nord, Europa şi America de Sud în acest an, iar vânzările nete să rămână la cca. 7,4 mld de dolari.

 

Articol publicat in revista Ferma nr. 4 (187) din 1-15 martie 2017

Cisteste si...

Recomandările redacției

Witness P*S – taurul Simmental de 206.000 de euro!

În vârstă de aproximativ unsprezece luni, Witness P*S este cel mai scump taur din rasa Simmental vândut vreodată la o licitație în Bavaria. Taurul recordist este fiul lui Wirbelwind-P*S, a fost crescut de Christiane Böhm

taur Witness PS Witness P*S - taurul Simmental de 206.000 de euro!
Ultimele articole
Comportament natural pe pardoseli antiderapante Nu ignorați pododermatitele!

Nu ignorați pododermatitele!

V-ați întrebat ce legătură există între comportament, productivitate și sănătatea ongloanelor la vacile de lapte? Statisticile arată că o vacă […]

Citește mai multe știri →