OUL cu coajă maro sau albă? Care e mai SĂNĂTOS? Încă un MIT SPULBERAT! - Revista Ferma
2 minute de citit

OUL cu coajă maro sau albă? Care e mai SĂNĂTOS? Încă un MIT SPULBERAT!

oua de culori diferite OUL cu coajă maro sau albă? Care e mai SĂNĂTOS? Încă un MIT SPULBERAT!
Credit foto @iStock.com/amenic181

OUL de culoare închisă ajunge să coste în magazine și de 3 ori mai mult decât un ou care are coaja de culoare albă!

De ce plătim mai mult pentru un OU MARO? Este diferență de calitate între ele sau este doar un MIT generat de dezinformare sau lipsa de informații corecte și verificate?

”Doar 7% dintre români preferă ouăle albe, în detrimentul celor maro”, spun statisticile, citate de DIGI 24. Vezi detalii AICI!

Unii dintre români cred că ouăle cu coaja mai închisă la culoare sunt mai sănătoase. În realitate, spun specialiștii, nu sunt mari diferențe!

”SUNT POVEȘTI! NU ESTE DIFERENȚĂ DE CALITATE ÎNTRE ELE!”

”Înainte de ’89, România era mare producător de ouă și exporta preponderent pe piața europeană. Europenii s-au gândit cum să facă să le scoată de pe piață și atunci au venit cu această culoare a cochiliei, care este o chestie genetică. Asta până noi, românii am inventat un hibrid de ouă care are culoarea brună a cojii și așa am intrat din nou pe piață, după vreun an, doi.

Ce trebuie să știe consumatorii: CULOAREA COJII oului de găină nu influențează cu nimic conținutul acestuia! Sunt rase și hibrizi de găini ouătoare care fac ouă de la culoarea brună până la verde. Analizele chimice de conținut nu relevă diferențe care țin de calitate. Este vorba doar de marketing!

Culoarea cojii și sistemul de creștere a păsărilor nu influențează cu nimic oul, din punct de vedere al calității!”, declară Leonard Constantin Stafie de la Asociația Profesională a Crescătorilor de Păsări de Carne și Ouă Iași.

CITEȘTE ȘI: ANOMALII ALE OULUI. Care sunt cauzele acestor defecte ale ouălor, ce fenomene le determină, cum și la ce păsări se manifestă ele?

PREȚUL OUĂLOR A SCĂZUT SEMNIFICATIV, LA POARTA FERMEI!

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →