OPTIGÉP KFT. de 30 de ani în slujba fermierilor! - Revista Ferma
5 minute de citit

OPTIGÉP KFT. de 30 de ani în slujba fermierilor!

ADAPTOARELE DE RECOLTARE: INOVAȚIE ȘI CALITATE

Optigep Kft. echipa la Agraria OPTIGÉP KFT. de 30 de ani în slujba fermierilor!
Foto @Revista Ferma

Pentru Optigép Kft., participarea la expoziția agricolă Agraria a fost realmente un succes, atât prin numărul mare al vizitatorilor care au trecut prin standul companiei, prin calitatea exponatelor, cât și prin contractele de vânzare încheiate.

Fermierii care au venit la stand au apreciat mai ales cele două adaptoare pentru combine (hedere), unul pentru recoltat porumb cu 5 rânduri și unul pentru recoltat floarea-soarelui cu 6 rânduri.

Aceste echipamente sunt fabricate deja de 30 de ani, folosind tehnologie de producție bine consolidată.

De asemenea, în 2023, Optigép Kft. a sărbătorit 30 de ani de la înființare, oferind fermierilor o reducere specială de 30%!

INOVAȚIE ȘI CALITATE

„Revenind la adaptoarele de recoltare a culturilor de prășitoare, principalul punct forte al Optigép Kft. este combinația unică dintre inovație și calitate. Echipa noastră de experți lucrează constant pentru a aplica tehnologii moderne și soluții avansate de proiectare în fabricarea adaptoarelor de recoltat. Produsele noastre sunt renumite pentru calitatea și eficiența lor, fiind recunoscute la nivel mondial”, ne-a declarat Mária Juhász, Manager de export.

Urmărind schimbările în cerințele agrotehnice, a susținut interlocutoarea revistei Ferma, compania Optigép Kft. a dezvoltat, alături de echipa de proiectare, un utilaj cu structură rabatabilă pentru a satisface nevoile fermierilor, pe lângă modelele simple de adaptoare pentru floarea-soarelui și două variante cu tocător de tulpini.

Optigep Kft. heder 1 OPTIGÉP KFT. de 30 de ani în slujba fermierilor!
Foto @Revista Ferma

SOLUȚII TEHNOLOGICE AVANSATE LA ADAPTOARELE PENTRU FLOAREA-SOARELUI

„Oferim fermierilor oportunitatea de a efectua transportul rutier în mod dinamic și de a păstra un câmp bine întreținut după trecerea combinelor, fără a cauza deteriorări mașinilor în mișcare.

Utilizatorii se bucură de eliminarea multor probleme, cum ar fi smulgerea cablurilor și a țevilor de sub mașină sau străpungerea radiatorului de către tulpinile de floarea-soarelui.

Este recomandat să se ia în considerare aceste aspecte atunci când se achiziționează un adaptor pentru floarea-soarelui, iar prețul nu trebuie neapărat să joace un rol decisiv.

Serviciile furnizate împreună cu utilajul, precum o garanție de 2 sezoane, asistența post-garanție și furnizarea stabilă și rapidă a pieselor de schimb, chiar și pentru combinele de 25 de ani, aduc un plus de valoare. Paleta noastră este variată, astfel încât oricine să poată găsi adaptorul corespunzător. Distanța dintre rânduri nu poate fi o problemă: utilajele noastre sunt disponibile într-o gamă de la 45 la 76 cm, acoperind toate măsurile obișnuite”, a subliniat Mária Juhász.

Optigep Kft. heder 2 OPTIGÉP KFT. de 30 de ani în slujba fermierilor!
Foto @Revista Ferma

OptiCorn – ECHIPAMENT PERFORMANT CARE OPTIMIZEAZĂ RECOLTAREA PORUMBULUI

„Al doilea punct focal al Optigép Kft., de 20 de ani deja, este recoltatul porumbului. Datorită dezvoltărilor continue, în prezent, producem adaptoare pliabile, alături de modelele fixe inițiale. Adaptorul nostru pentru recoltat porumbul OptiCorn, echipat cu tocător de tulpini, oferă o recoltare cu un minim de întreținere, la o viteză mare și cu o calitate excelentă a porumbului recoltat.

Carcasele utilajelor sunt solide, ceea ce le face printre cele mai grele de pe piață, dar acest lucru este compensat de durata lor lungă de viață. Utilajele funcționează pe principiul tradițional de rupere, unde între două bare de rupere, un cilindru care se rotește în direcții opuse trage de tulpinile agățate pe bare, iar acestea se desprind și sunt direcționate spre canalul de colectare de lanțuri.

Câmpul rămâne curat după mașină, deoarece tocătorul de tulpini, plasat sub cilindrul de rupere, produce un mulci frumos (5-6 cm), care este perfect pentru lucrările ulterioare de pregătire a terenului”, a precizat Managerul de export al companiei.

Optigep Kft. heder 3 OPTIGÉP KFT. de 30 de ani în slujba fermierilor!
Foto @Revista Ferma

ADAPTOARE FIABILE, CU CONSUM ENERGETIC SCĂZUT!

„Ne străduim să facem utilajele noastre cu un consum redus de energie, a continuat Mária Juhász, ceea ce realizăm prin utilizarea unui număr minim de roți dințate în motoarele de rupere, cilindri echipați cu cuțite și cuțite de tocător îmbrăcate cu metal dur, care sunt rezistente în timp.

Este esențial ca adaptorul să fie întreținut cu grijă de către fermier care să verifice starea cuțitelor de tocător și a cilindrilor de rupere, precum și distanța dintre aceștia din urmă, care influențează în mare măsură consumul de energie și calitatea lucrării.

De asemenea, semințele și tulpinile de porumb au tendința de a nu se îndrepta spre șurubul de colectare al mașinii, ci de a cădea înainte sau lateral din unitatea de rupere. Pentru a preveni acest lucru, fermierul poate alege supralărgitori laterali și gulerul de prindere a semințelor pe unitățile de separare a rândurilor.”

Optigep Kft. heder 4 OPTIGÉP KFT. de 30 de ani în slujba fermierilor!
Foto @Revista Ferma

OptiCorn, TESTAT CU BRIO ÎN AFRICA DE SUD

„Familia noastră de produse OptiCorn este apreciată în Europa, dar am testat produsul și pe piețe străine, cum ar fi Republica Sud Africană, unde adaptoarele noastre au trebuit să facă față unor producții mult mai mari, de până la 18-20 de tone/ha. Raportăm că OptiCorn a trecut cu brio testul!
De asemenea, lucrăm și la alte dezvoltări, dar acestea sunt încă învăluite în secret.

Vom lansa curând un nou produs, până atunci, însă, ascultăm nevoile pieței și încercăm să le satisfacem cu dedicare și profesionalism!”, a concluzionat Mária Juhász, Manager de export, Optigép Kft.

Optigep Kft. stand Agraria OPTIGÉP KFT. de 30 de ani în slujba fermierilor!
Foto @Revista Ferma

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →