5 minute de citit

Noul CASE Optum AFS Connect

Anul acesta, seria de tractoare Case IH Optum CVXDrive a fost complet reproiectată, atât din punct de vedere al design-ului, al specificaţiilor de putere, cât mai ales în ceea ce priveşte conectivitatea. Printre punctele-cheie ale noii game OptumAFSConnect se numără: o cabină cu interior „nou-nouţ”, cu cotieră Multicontroller, comenzi configurabile, monitorAFSPro 1200, instrumentație pe tabletă şi transfer instant de date și monitorizare de la distanță prinAFSConnect. Noua gamă vine cu trei modele cu puteri nominale de 250 CP, 270 CP și 300 CP, toate cu transmisie Case IH CVXDrive variabilă continuă.

The new AFS Connect_ Optum_b

„Noua generație Optum AFS Connect face încă un salt înainte şi aduce utilizatorilor un tractor versatil de 250-300 CP cu transmisie variabilă continuă, care oferă și mai mult din punct de vedere al confortului, capacității și conectivității.” – DAN STUART, Director de marketing al Case IH pentru Europa


Operare intuitivă 

Cabina mai ușoară, mai luminoasă şi mai silențioasă (66dBA) a noii game OptumAFSConnect oferă cu 7,5% mai mult spațiu interior și o vizibilitate îmbunătăţită, suprafața din sticlă fiind cu 11% mai mare. Comenzile cheie au fost regândite şi reproiectate pentru a face operarea mai intuitivă, mai uşor de personalizat, sigură, simplă și mai plăcută.

Interiorul reproiectat al noii cabine moștenește multe dintre caracteristicile de la Magnum, care a fost actualizată la specificațiaAFSConnect în 2019. Această actualizare a cabinei OptumAFSConnect include cotiera Multicontroller cu maneta multifuncțională, monitorul tactilAFSPro 1200 mai mare şi cu o mai bună funcționalitate și instrumentaţia pe o tabletă montată pe stâlpul cabinei, pentru informațiile despre motor şi transmisie.

În acelaşi timp, experiența de operare este îmbunătățită și mai mult de o nouă pedală de acționare, care oferă o precizie și un control sporit în orice situaţie.

 Foto 2 CASEIH_OPTUM_AFS_CONNECT_CAB_593213_b


Vizibilitate şi confort

 

Design-ul cu patru stâlpi al cabinei şi cu uși pe toată lungimea, marginea superioară curbată a parbrizului, precum şi apărătorile spate mai coborâte ajută la maximizarea pătrunderii luminii naturale şi creşterea vizibilităţii în timpul lucrului.

Sistemul de iluminare a fost îmbunătăţit cu un pachet de LED-uri pentru drum și lumini de lucru, până la 14 proiectoare pe acoperiș, patru în partea din față a cabinei, două pe aripile din spate și șase pe capotă.

CASEIH_OPTUM_AFS_CONNECT_TILLAGE_NIGHT_593220_b

Pentru şi mai mult confort, cabina beneficiază de un nou sistem de control al climatizării sub presiune, iar scaunul permite o rotire ușoară și confortabilă a operatorului pentru a monitoriza instrumentele din spate și la mersul înapoi. De asemenea, spațiul de depozitare al cabinei a fost mărit pentru a include un „coolbox” integrat sub scaunul pasagerului și există numeroase prizeUSB.

Toate modificările au fost concepute pentru a ușura volumul de lucru al operatorului, pentru a spori eficiența, pentru a crește productivitatea și, în cele din urmă, pentru a spori profitabilitatea afacerii.

 

Pachetul telematic AFS Connect

Noile modele Optum sunt echipate standard cu pachetul telematicAFSConnect, pentru transfer instantaneu de date în două direcții între tractor și portalul de gestionare online, pentru monitorizarea mașinii în timp real.

Cu ajutorul terminaluluiAFSPro 1200 cu ecran tactil, compatibil ISOBUS, utilizatorii pot monitoriza toate funcţiile primare ale tractorului, acționarea și optimizarea funcţionării motorului, transmisiei CVXDrive, hidraulica și priza de putere a tractorului, dar se pot afișa şi imagini ale camerei frontale și spate.

Foto 3 CASEIH_OPTUM_AFS_CONNECT_NEW_ARMREST_593219_b

Prin intermediul acestui sistem, operatorul poate gestiona sistemul automat de direcție AccuGuide al tractorului și, pentru prima dată în această clasă de tractoare Case IH, capacitățile telematice completeAFSConnect, tehnologie binecunoscută pe seriile Case IH Magnum, Steiger și QuadtracAFSConnect.

SistemulAFSConnect permite transferul wireless bidirecțional de date între tractor și portalul de gestionare onlineAFSConnect, iar administratorii de ferme au astfel control complet asupra fermei, parcului de utilaje și gestionarea datelor, pentru a ajuta la minimizarea costurilor, la creșterea eficienței și la maximizarea performanțelor.


Monitorizarea parametrilor de lucru de la distanță

Cu ajutorulAFSConnect, transferul de date este posibil în ambele sensuri, astfel că şi instrucțiunile de lucru, hărțile de aplicație și alte date pot fi trimise de la distanță, de la tractor la computerul din biroul fermei sau la dispozitivul mobil al managerului de fermă. Totodată, se pot monitoriza informații în timp real, cum ar fi locația tractoarelor, nivelurile de combustibil și alte date cheie de gestionare și performanță.

Foto 1 CASEIH_OPTUM_AFS_CONNECT_TILLAGE_593218_b

De asemenea, fermierii și, cu permisiunea proprietarilor, departamentul de service al dealerului, poate utiliza aplicaţia AFS Connect Display Viewing pentru a vizualiza ecranul AFS 1200 în timp real, ceea ce permite verificarea datelor de exploatare și, dacă este necesar, sugestii pentru ajustări. Avantajele potențiale includ notificarea dealerului şi avertizarea proprietarului cu privire la potenţialele defecțiuni sau probleme ale tractorului, accesul la service-ul la distanță și posibilitatea de a oferi sfaturi de operare pe baza parametrilor de lucru ai mașinii.

 

un articol de

GHEORGHE GHIȘE

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →