2 minute de citit

Noua semănătoare Lemken Azurit 9 DeltaRow

Astfel, au fost expuse discurile Rubin 9 şi Heliodor 9, semănătorile Solitair 25, Azurit 9, plugul Diamant 11 cu şase trupi]e, maşina de erbicidat Primus 10 (capacitate 3.500 litri) şi un compactor.

Noua semănătoare Lemken Azurit 9 DeltaRow_b
“Gama de produse Lemken cuprinde semănători de păioase şi prăşitoare, discuri, pluguri, maşini de erbicidat şi pentru pregătirea patului germinativ, dar principala noastră noutate este semănătoarea de precizie Azurit 9, distinsă şi cu premiul la Agritechnica 2017. Spre deosebire de sistemul pe două rânduri/twin row, Lemken a conceput un sistem DeltaRow prin care plantele sunt dispuse alternativ (într-un triunghi), asta însemnând că plantele au cu 70% mai mult spa]iu de nutri]ie fa]ă de sistemul clasic de semănat. Am fost anul acesta la vreo 30 de fermieri unde am testat această maşină, suntem încrezători şi sperăm că rezultatele vor fi mult mai bune decât în sistemul clasic de semănat”, ne-a declarat Franz Jakoby, reprezentant Lemken România.
Semănătoarea Azurit 9 este disponibilă în variantele cu 4, 6, şi 8 rânduri, pentru porumb şi soia, cu distan]a de semănat de 70 cm între rânduri, viteza de semănat de până la 15 km/oră. La târg a fost expusă o semănătoare de 8 rânduri cu un buncăr principal de 600 de litri. “Acestă maşină poate fi dotată şi cu sistem de fertilizare sau cu bazin frontal. De asemenea, se poate folosi o semănătoare Lemken de păioase de la care se demontează şina de semănat şi se ataşează maşina Azurit; în acest caz, bazinul de semin]e (al semănătorii de păioase) este folosit pentru îngrăşăminte. Deocamdată noi avem doar discuri pentru porumb şi pentru soia, în viitor vom avea şi pentru floarea soarelui”, a mai completat Franz Jakoby.
Sistemul DeltaRow este alcătuit din sub-rânduri gemene care au între ele o distan]ă de 12,5 cm iar semin]ele sunt plasate sincron, într-o matrice triunghiulară. Tehnologia oferă un avantaj clar asupra terenurilor predispuse la eroziune, deoarece sistemul radicular al plantelor acoperă mai bine solul, comparativ cu rândurile unice.

Un articol publicat în revista Ferma nr. 11/216 (ediţia 15-30 iunie 2018)

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →