Nexat - tehnologii de nouă generație - Revista Ferma
2 minute de citit

Nexat – tehnologii de nouă generație

Cisterna dejectii Nexat 1_b

Prevăzută cu un rezervor apreciat la circa 30 mc şi injectoare în sol pentru dejecţii lichide, noua cisternă are dotări pentru agricultura cu trafic controlat (CTF – Controlled-traffic farming). Mașina dezvoltată de producătorul german Wienhoff a fost observată în câmp, în probe, în Germania.

Alături de sistemul de propulsie medaliat cu aur la Agritechnica, echipamentele produse de Nexat includ deja un kit de pulverizare Dammann cu lăţimea de lucru de 70 m, o serie de cultivatoare şi o semănătoare Väderstad cu lățimea de 14 m.

Spor la recoltare: 130-200 t/oră

Kalverkamp Innovation, compania germană iniţiatoare a conceptului Nexat (Next Generation Agriculture Technology), a mai proiectat un modul pentru combine, ce folosește un rotor dublu axial de 5,8 m lungime, montat transversal pe direcția de mers, cu lățimea de tăiere de 14 m. Echipat cu modulul de combină de recoltat NexCo, vehiculul Nexat poate atinge o viteză de recoltare de 130-200 tone/oră, are un rezervor de cereale cu o capacitate de 32-36 mc şi o viteză de descărcare de 600 l/sec, procesul de descărcare durând circa un minut.

Foto 1 Cisterna dejectii Nexat_b

Putere totală de 1100 CP

Sistemul de propulsie Nexat este proiectat pentru a fi adaptabil pentru lățimi de lucru de 6-24 m, este alimentat de o pereche de motoare Liebherr de 545 CP (400 kW), ceea ce „duce” puterea totală a utilajului la 1100 CP!

Motoarele sunt cuplate la generatoare electrice care alimentează cele patru roți (sau șenile de cauciuc), care se rotesc la 90 de grade în poziţia de transport. Cabina rotativă la 270 de grade ajută la monitorizarea activităţilor agricole și permite vehiculului să fie condus manual pe șosea.

Versiunile Nexat disponibile sunt acţionate de motoare diesel, dar, în viitor, este posibilă echiparea cu motoare alimentate cu hidrogen.

un articol de

GHEORGHE GHIȘE

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →