9 minute de citit

New Holland Light Equipment, prin AgroConcept

Cu acest prilej, AgroConcept a introdus în portofoliul de produse o nouă gamă de utilaje. New Holland Light Equipment se alătură celorlalte produse şi completează astfel oferta către fermieri cu o serie de utilaje compacte, specializate pe zona de construcţii în agricultură.

New Holland Light Equipment, prin AgroConcept_b

New Holland – un brand perfect pentru România
La eveniment au fost prezenţi toţi cei 250 de angajaţi ai AgroConcept, precum şi presa de specialitate. “Astăzi este o zi încărcată de mândire pentru mine. În 2015 am avut o idee îndrăzneaţă şi la ora actuală este o realitate concretă pe piaţa din România; am început cu 20 de angajaţi şi acum suntem 250. Într-o perioadă foarte scurtă am reuşit să acoperim cea mai mare parte a ţării cu centre de vânzare şi service, avem 14 astfel de centre acum şi continuăm să creştem. Nu am fi reuşit singuri, fără ajutorul New Holland, cărora le suntem recunoscători pentru încrederea pe care ne-au acordat-o şi totodată suntem pe deplin conştienţi de responsabilitatea care ne revine. New Holland este un brand de renume mondial, un brand perfect pentru România. În centrul tuturor eforturilor pe care le depunem stau clienţii noştri, care ne învaţă cum să îi servim şi mai bine. Cuvântul de ordine este sustenabilitatea. Agricultura este o afacere şi un angajament pe toată viaţa, aşa cum este şi angajamentul nostru faţă de piaţă şi faţă de fermierii din România”, a declarat Heinrich „Ricky” Stein, preşedintele consiliului de administraţie al AgroConcept Impex SRL.
Carlo Lambro a făcut o scurtă prezentare a brandului şi a Grupului CNH Industrial, care va aniversa anul viitor 125 de ani. CNH Industrial este prezent pe piaţa mondială prin mai multe branduri, atât în domeniul producţiei de maşini agricole, autovehicule şi camioane, în construcţii, producţia de motoare, în domeniul financiar şi altele.
Noua campanie de promovare a New Holland are ca slogan îndemnul “Let’s get it done”, care se aplică şi pe piaţa din România. Carlo Lambro a reafirmat “angajamentul şi implicarea New Holland în România prin AgroConcept”.
Pentru început, în oferta AgroConcept sunt disponibile patru game de utilaje: încărcătorul telescopic – seria TH, buldoexcavatorul seria C, încărcătorul frontal seria D şi încărcătorul multifuncţional seria L. Pe lângă acestea, în viitor se vor mai regăsi şi un miniexcavator, încărcătorul multifuncţional şenilat şi încărcătorul frontal de capacitate mică.

New Holland Light Equipment, prin AgroConcept_b

Încărcătorul pe roţi din seria D
Noile modele de încărcătoare pe roţi din seria D (W110D, W130D şi W170D) se remarcă prin performanţa la încărcare şi confortul fără egal. Încărcătoarele din seria D sunt ideale pentru sarcini de manipulare compost, gunoi de grajd, pământ, cereale, lemn şi alte materiale vrac şi au capacitatea şi puterea de tracţiune pentru a lucra în noroi sau pe o pantă de siloz abruptă.
Modelul W170D este echipat cu transmisie cu 5 trepte Ecoshift, cu convertizor de cuplu, iar celelalte două modele au transmisie cu patru viteze şi o viteză maximă de 38 km/h, cu selecţie automată sau manuală.
Încărcătoarele pe roţi din seria D au motoare de 4,5 şi 6,7 litri, cu tehnologia de reducere a emisilor EcoBlue HI-eSCR de la New Holland, şi îndeplinesc standardele Tier 4B.
Puterea mare de încărcare este generată de sistemul hidraulic cu centru închis, cu senzori de sarcină, şi de braţul puternic de tip Z din bare din oţel cu grosimea de 45 mm. Cel mai mare model include şi pompe tandem, pentru o capacitate mai mare de încărcare.
Alegerea între braţul standard sau braţul lung permite clienţilor să personalizeze maşina în funcţie de priorităţile lor de manipulare. Braţul standard este ideal pentru lucrul cu furcile de însilozare, cu împingătoarele de cereale şi cu cupe grele. Braţul lung – Long Reach – măreşte înălţimea de descărcare cu 400 mm, fiind cea mai bună alegere pentru sarcini de re-manipulare precum activitatea intensivă din depozitele de cereale.
Cabina de nouă generaţie oferă vizibilitate sporită, confort şi siguranţă. Parbrizul curbat, dintr-o singură bucată, oferă o vedere clară şi neîntreruptă a braţului încărcătorului şi o vedere excelentă spre partea frontală atunci când braţul este ridicat. Modulul de comandă ergonomic, cu cotieră reglabilă complet, comanda joystick-ului montat pe scaun şi consola laterală pun toate funcţiile-cheie la îndemâna operatorului.

Buldoexcavatorul din seria C: un maestru al multitasking-ului
Versatilitatea excepţională a buldoexcavatoarelor din seria C pentru sarcini precum încărcare, nivelare, ridicare, săpat sau plantat face din acesta o investiţie mereu utilă şi oferă performanţe deosebite în toate condiţiile, fiind ideale pentru operaţiunile din fermele horticole, la amenajarea teritoriului şi până la lucrările de drenare şi de irigare.
Buldoexcavatoarele din seria C sunt dotate cu motor FPT industrial de 3,4 litri, cu patru cilindri, la fel ca şi tractoarele din seria New Holland T5, şi oferă o performanţă maximă, cu o economie de combustibil excepţională.
Buldoexcavatoarele pot fi dotate cu două modele de pompe hidraulice, adaptabile cerinţelor specifice. Pompa cu două roţi dinţate e simplă, robustă şi potrivită pentru aplicaţiile ce necesită debit hidraulic constant. Oferă un debit maxim de 156 l/min la 2.200 rpm şi o presiune maximă de funcţionare de 205 bari. Pompa cu debit variabil asigură debitul la cerere – de la 6 la 165 l/min, economisind combustibil în operaţii cum ar fi împingere, nivelare sau transport.
Un circuit hidraulic auxiliar, ce oferă până la 136 l/min, poate fi montat pentru alimentarea echipamentelor, cum ar fi ciocane hidraulice, burghie sau cupe de capacitate mare.
Multiplele opţiuni fac posibilă adaptarea buldoexcavatorului la cerinţele clientului: braţ retroexcavator fix sau telescopic; opţiunea de glisare laterală, manuală sau hidraulică; montaj direct sau cuplare rapidă pentru cupă; un kit pentru manipularea în siguranţă a obiectelor suspendate.

Miniexcavatoarele din seria L
Flexibilitatea şi manevrabilitatea sunt caracteristicile excepţionale ale acestor maşini compacte şi puternice. Cele şase modele oferă o gamă largă de opţiuni potrivite cu o mare varietate de cerinţe, fiind disponibile în versiunile cu sau fără cabină.
Gama largă de accesorii permite utilizarea miniexcavatoarelor din seria L pentru o mare varietate de aplicaţii, de la construcţia şi întreţinerea sistemelor de irigare şi drenaj, până la construirea de garduri, clădiri temporare şi sisteme de susţinere a culturilor. Modelelor din seria L le pot fi ataşate echipamente acţionate hidraulic, cum ar fi uneltele de împrăştierea solului, maşinile de tuns iarba şi gardurile vii, fierăstraie şi altele. Acelaşi braţ poate lucra cu foarfece hidraulice, ciocane şi cu alte echipamente grele.
Sistemul hidraulic puternic include trei pompe separate pentru a oferi cele mai bune performanţe în fiecare sarcină – deplasarea, lucrul cu lama de nivelare, excavarea sau acţionarea hidraulică a ataşamentelor . Cele două modele mai mari sunt disponibile şi cu a patra pompă opţională, pentru dispozitive auxiliare care necesită un debit foarte mare.
Fiecare model rulează cu un motor selectat pentru a se potrivi dimensiunii şi capacităţii sale şi oferă performanţe optimizate şi economie de combustibil.
Dimensiunile şi manevrabilitatea compactă a miniexcavatoarelor din seria L oferă posibilitatea de a livra performanţe în cele mai restrânse spaţii şi cu cea mai mare eficienţă.
În numărul viitor al revistei Ferma vom prezenta detalii privind activitatea Grupului CNH Industrial şi al New Holland Agriculture, precum şi subiectele discutate în cadrul conferinţei de presă ce a urmat lansării noii game de utilaje: New Holland Light Equipment.

AGROCONCEPT – NEW HOLLAND: PARTENERIAT SOLID
În ceea ce priveşte evoluţia pieţei, Ricky Stein observa că timpul de reacţie la noile provocări este tot mai scurt, de aceea e nevoie de strategii menite să ducă firma mai departe şi să îi consolideze poziţia pe piaţă. „Facem eforturi zilnice pentru a ne servi şi mai bine clienţii, pentru a face din AgroConcept un loc de muncă extraordinar pentru angajaţii noştri, iar New Holland încearcă zi de zi să conceapă maşini şi mai bune. Trebuie să lucrăm împreună ca o echipă şi mă bucur mult să pot spune că relaţia noastră cu New Holland este caracterizată exact prin acest atribut. Nu este suficient să fim simpli furnizori pentru clienţii noştri, ci trebuie să fim partenerii lor în acelaşi timp. Totul trebuie făcut în mod sustenabil; o datorăm New Holland, angajaţilor noştri, agricultorilor, dar mai ales copiilor noştri”, a mărturisit Ricky Stein, mulţumind partenerului New Holland pentru tot sprijinul acordat şi mai ales angajaţilor AgroConcept, pe care i-a numit “copiii săi”.

 

NEW HOLLNAD LIGHT EQUIPMENT ARE DEJA CERERE ÎN ROMÂNIA
Datorită versatilităţii sale, noua gamă specializată pe zona de construcţii în agricultură – New Holland Light Equipment – se bucură de un real succes în fermele din întreaga lume, iar în România există numeroase cereri pentru astfel de utilaje datorită modului divers şi complex în care funcţionează fermele noastre, mai ales cele mixte, de cultura mare, dar şi cele pomicole şi viticole.

Foto staff AgroConcept (de la stânga la dreapta)_b

Foto staff AgroConcept (de la stânga la dreapta): Tommaso Serrano, Marcelo Pedrazzini – Business Director New Holland Agriculture; Alessandro Maritano – vicepreşedintele New Holland, Marco Tronchi – CEO AgroConcept;
Carlo Lambro – preşedintele New Holland, Heinrich „Ricky” Stein – preşedintele consiliului de administraţie al AgroConcept Impex SRL

 

Articol publicat în revista Ferma nr. 11/238 (ediţia 15-30 iunie 2019)

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →